Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Δραγασάκης: Πρέπει να γίνουμε ενιαίο κόμμα

Με προσφυγή στο λαό (δημοψήφισμα ή εκλογές) θα αντιμετωπιστεί ενδεχόμενη ρήξη με την ΕΕ, τόνισε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ

dragasakis

«Δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να ενοποιηθούμε ως κόμμα» ανέφερε την Πέμπτη ο Γιάννης Δραγασάκης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στην εκδήλωση του ελληνικού παραρτήματος του Ιδρύματος Rosa Luxemburg, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Νίκος Πουλαντζάς, με τίτλο «Η Αριστερά στην κυβέρνηση».

Ο ίδιος σημείωσε πως «ας μείνουμε στην ερώτηση» και «να το συζητήσουμε σε ένα χρόνο», προσθέτοντας πάντως ότι «πρέπει να γίνουμε». Παραπέμποντας τέλος στον Μάρξ, συμπλήρωσε: «προφανώς εννοούμε κόμμα με δημοκρατικό τρόπο λειτουργίας, με κατευθύνουσα όμως θέληση».

Ο Γ. Δραγασάκης αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο εξέτασης ενός «σχεδίου Β», σε περίπτωση ρήξεων με την Ευρώπη και είπε ότι σε μία τέτοια περίπτωση, η δική του θέση είναι η προσφυγή στο λαό.

«Η δική μου απάντηση είναι στο σχέδιο Β” η προσφυγή στο λαό. Τα όποια διλήμματα θα πρέπει να τα συζητά με το λαό. Εκλογές, ίσως, η Βουλή ή δημοψήφισμα, όλα. Να οικοδομήσουμε μια νέα αντίληψη. Με βαθιά δημοκρατικότητα. Είναι προφανές ότι το εγχείρημα απαιτεί δράση και θεωρία».

Ο κ. Δραγασάκης σημείωσε πως «ένας από τους παράγοντες που ο κόσμος πήγε στο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι έδειξε προθυμία να συμπράξει σε μια κυβέρνηση ανατροπής. Αρκούν μόνο τα κινήματα; Έχουμε μια κρίση μόνο του μοντέλου; Θα ξαναγραφούν οι κανόνες για τις τράπεζες. Χρειάζεται δράση κι από πάνω κι από κάτω. Το δίλημμα δεν είναι ή κινήματα ή κυβέρνηση. Θέλουμε και κυβέρνηση και κινήματα, ώστε να αλλάξουν πράγματα και να εκφραστούν πράγματα», συμπλήρωσε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής.

By