Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στους δρόμους οι Γάλλοι κατά του γάμου ομοφυλοφίλων [βίντεο]

Επεισόδια στο Παρίσι μετά την ψήφιση νόμου που επιτρέπει τον γάμο ομοφυλοφίλων.

Copyright: AFP Photo | Thomas Samson
Copyright: AFP Photo | Thomas Samson

Σε χρήση δακρυγόνων προχώρησε η γαλλική αστυνομία, μετά από βίαιες συγκρούσεις που ξέσπασαν στο κέντρο του Παρισιού,σε άλλη μία μέρα διαδηλώσεων κατά του γάμου ομοφυλοφίλων με δεκάδες χιλιάδες συμμετέχοντες.

Σύμφωνα με πληροφορίες μια ομάδα περίπου 200 νεαρών επιτέθηκαν προς τις αστυνομικές δυνάμεις με πέτρες, μπουκάλια και φωτοβολίδες όπως επίσης και σε τηλεοπτικά συνεργεία και φωτορεπόρτερς που κάλυπταν τις διαδηλώσεις.

Περίπου 5.000 αστυνομικοί βρέθηκαν στους δρόμους του Παρισιού αφού αναμενόταν η συνολική συμμετοχή περίπου 200.000 διαδηλωτών, από τέσσερις διαφορετικές ταυτόχρονες πορείες διαμαρτυρίας. Οι διοργανωτές υποστήριξαν στο Twitter ότι σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι συμμετείχαν στη διαδήλωση.

Ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ υπέγραψε τον σχετικό νόμο, μετά την απόρριψη, μία ημέρα πριν, της προσφυγής της αντιπολίτευσης στο Συνταγματικό Δικαστήριο. Η Γαλλία είναι πλέον η ένατη χώρα της Ευρώπης και η 14η παγκοσμίως που αναγνωρίζει το νομικό καθεστώς του γάμου μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου.

Η υιοθέτηση του νόμου αποτελούσε προεκλογική δέσμευση του Φρανσουά Ολάντ, η οποία εκπληρώθηκε μετά από πολύμηνη κοινοβουλευτική μάχη και διαδηλώσεις.

Δείτε το βίντεο από το κέντρο του Παρισιού:

(Πηγή: RT.com)

By