Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δυο «γραμμές» στην Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ

 

Διχογνωμία Παπαδημούλη – Λαφαζάνη σχετικά με την ονομαστική για τον επενδυτικό νόμο

Menelaos Myrillas  © FOSPHOTOS
Menelaos Myrillas © FOSPHOTOS

Με …δύο «γραμμές» εμφανίστηκε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης που περιέχει μεταξύ άλλων και την τροπολογία σύμφωνα με την οποία απαλλάσσονται οι διοικήσεις των τραπεζών που έχουν χορηγήσει δάνεια σε φορείς του δημοσίου από το αδίκημα της απιστίας, καλύπτοντας έτσι τα δάνεια που έχουν χορηγηθεί στα κόμματα.

Όπως επισήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε εξαρχής πρόθεση να προκαλέσει ονομαστική ψηφοφορία για το σύνολο του νομοσχεδίου αφού κάτι τέτοιο – με δεδομένους τους συσχετισμούς στην Βουλή- θα οδηγούσε στην ψήφισή του με αυξημένη πλειοψηφία δίνοντας «αβαντάζ» στην κυβέρνηση.

Όμως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, είχε δηλώσει το πρωί στην Βουλή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ λέει «ναι» σε περίπτωση που τεθεί θέμα ψηφοφορίας για το σύνολο του νομοσχεδίου.

Θυμίζουμε ότι το θέμα συνολικά  της ονομοαστικής ψηφοφορίας γα το νομοθέτημα προέκυψε μετά από δήλωση του πρώην προέδρου της Βουλής, Απόστολου Κακλαμάνη ο οποίος υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν ψηφίζει στο σύνολο του τον επενδυτικό νόμο.

 

By