Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Δυσαρέσκεια Χαρδούβελη από την παρουσία Λαζαρίδη στην συνάντηση με την τρόικα

Ο κ.Λαζαρίδης είχε δεσμευθεί στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο ότι πέρα από το οικονομικό επιτελείο δεν θα συμμετάσχει άλλο στέλεχος

xardouvelis-ypoik

Την δυσαρέσκειά του εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης για την παρουσία του σύμβουλου του πρωθυπουργού Χρύσανθου Λαζαρίδη στην πρώτη συνάντηση με την τρόικα, διώχνοντας τον τελευταίο από το γραφείο όπου συνεχίζεται η διαπραγμάτευση της ελληνικής πλευράς με τους δανειστές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χρύσανθος Λαζαρίδης είχε δεσμευθεί στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο ότι πέρα από το οικονομικό επιτελείο δεν θα συμμετάσχει άλλο στέλεχος, πλην του επίσης σύμβουλου του πρωθυπουργού Σταυρού Παπασταύρου.

Είχε προηγηθεί η χθεσινή δημόσια έκφραση δυσαρέσκειας του κ. Χαρδούβελη έξω από το Μέγαρο Μάξιμου, με τον ΥΠΟΙΚ να διευκρινίζει ότι η μοναδική αξιόπιστη ενημέρωση αναφορικά με τις επικείμενες επαφές με την τριμερή είναι αυτή που γίνεται επίσημα από το υπουργείο Οικονομικών.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών εξέφραζαν την έντονη δυσφορία τους για δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών που καλλιεργούν υπερβολικές προσδοκίες, αλλά και για τις διαρροές όλων των προηγούμενων ημερών.

Το απόγευμα και μετά τη σύσκεψη με τον κ. Βορίδη και την τρόικα, θα υπάρξει νέα σύσκεψη του υπουργού Οικονομικών, των δανειστών και του επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, ενώ αύριο, Τετάρτη, θα υπάρξει συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο στο Μέγαρο Μαξίμου.

By