Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δυτική Αφρική: Στους 887 οι νεκροί από τον Έμπολα

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 1.603

nigeria viru ebola-ios empola

Ο αριθμός των θυμάτων από τη επιδημία του ιού Έμπολα ανήλθε, την 1η Αυγούστου, στους 887 νεκρούς ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων σε τέσσερις χώρες της Δυτικής Αφρικής την ίδια ημέρα ανερχόταν στα 1.603, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Η Γουινέα μετρά τους περισσότερους νεκρούς: 358 σε σύνολο 485 κρουσμάτων. Τα περισσότερα κρούσματα έχουν καταγραφεί στη Σιέρα Λεόνε, 646 ασθενείς από τους οποίους έχουν πεθάνει οι 273. Στη Λιβερία, από τους 468 ασθενείς έχουν υποκύψει οι 255.

Στη Νιγηρία, την τελευταία χώρα όπου εντοπίστηκε ο ιός, έχουν αναφερθεί τέσσερα κρούσματα από τα οποία τα τρία χαρακτηρίζονται «πιθανές» περιπτώσεις Έμπολα και το ένα «ύποπτο». Η περίπτωση του Πάτρικ Σόγερ, του Αμερικανού που πέθανε λίγο μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο του Λάγκος, χαρακτηρίζεται ακόμη «πιθανή». Ο ΠΟΥ είχε ανακοινώσει ότι δεν κατάφερε να εξετάσει το δείγμα αίματος του Σόγερ επειδή οι εταιρείες ταχυμεταφορών αρνήθηκαν να αναλάβουν τη μεταφορά του στο Ινστιτούτο Παστέρ του Ντακάρ.

Τα δύο άλλα «πιθανά» κρούσματα αφορούν έναν εργαζόμενο στον τομέα υγείας και έναν Νιγηριανό που είχε ταξιδέψει στη Γουινέα, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Οι αρχές της Νιγηρίας έχουν αναφέρει μόνο την περίπτωση του Σόγερ και ενός από τους γιατρούς που ήλθαν σε επαφή με τον Αμερικανό.

By