Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δωρεάν κατασκήνωση για 35.000 παιδιά χαμηλόμισθων και ανέργων

Η κατάρτιση του προγράμματος και επιλογή των δικαιούχων θα γίνει από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ)

kataskinosi

Τη δωρεάν διαμονή 35.000 παιδιών χαμηλόμισθων εργαζομένων και ανέργων σε παιδικές κατασκηνώσεις, προβλέπει για το ερχόμενο καλοκαίρι, κοινή υπουργική απόφαση που υπεγράφη από τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση και εστάλη για συνυπογραφή στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα. Το πρόγραμμα, ύψους 17,5 εκατ. ευρώ, απευθύνεται σε ανήλικα τέκνα χαμηλόμισθων εργαζομένων με σχέση εξαρτημένης εργασίας, που έχουν συμπληρώσει κατά το προηγούμενο από την έναρξη του προγράμματος ημερολογιακό έτος 50 ημέρες στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Επίσης στα παιδιά ανέργων που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, και έχουν συνεχόμενη ανεργία τουλάχιστον έξι μήνες.

Τα παιδιά που θα επιλεγούν, θα πρέπει να έχουν γεννηθεί από 1- 1- 1999 έως 14- 6- 2008, ενώ σε όλες τις περιπτώσεις, το πραγματικό οικογενειακό εισόδημα από κάθε πηγή κατά το προηγούμενο οικονομικό έτος δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 16.000 ευρώ. Η κατάρτιση του προγράμματος και επιλογή των δικαιούχων θα γίνει από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

By