Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ρόδος

Μία νεκροί και δύο αγνοούμενοι δάσκαλοι από την κακοκαιρία στη Ρόδο

rodos600_221113

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Ρόδος εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων. Νεκρή ανασύρθηκε από πυροσβέστες μία 40χρονη γυναίκα από κοίτη χειμάρρου στη γέφυρα Μαριτσών στην περιοχή της Ιαλυσσού.

Την ίδια ώρα, αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα παρασύρθηκε στον χείμαρρο της Κρεμαστής, λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης που έπληξε τις απογευματινές ώρες τη Ρόδο, με αποτέλεσμα δύο επιβάτες του ΙΧ να αγνοούνται και να αναζητούνται από την Πυροσβεστική υπηρεσία.

Έπειτα από αίτημα του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου και του Δημάρχου της Ρόδου, οι πληγείσες περιοχές κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Τις πρώτες πρωϊνές ώρες του Σαββάτου θα μεταβεί για συνδρομή στη Ρόδο ομάδα πυροσβεστών της ΕΜΑΚ με ελικόπτερο σούπερ πούμα. Μαζί τους θα μεταβεί και η Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Χριστιάνα Καλογήρου.

Η ΕΜΑΚ θα συμμετάσχει κυρίως στις έρευνες για τον εντοπισμό των δυο ατόμων που αγνοούνται μέχρι αυτή την ώρα (σ.σ. αν δεν έχουν βρεθεί μέχρι το πρωί) αλλά και σε άλλες επιχειρήσεις που θα γίνουν στις πληγείσες περιοχές.

[video_embed][/video_embed]

Προβλήματα στις υποδομές του νησιού

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία είχε δεχτεί μέχρι νωρίς το βράδυ της Παρασκευής περισσότερες από 140 κλήσεις.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι περισσότερες κλήσεις αφορούσαν άντληση υδάτων, αλλά και τον απεγκλωβισμό ανθρώπων που είχαν παγιδευτεί στα αυτοκίνητά τους όταν αυτά παρασύρθηκαν από χειμάρρους.

Η βροχόπτωση έπληξε κυρίως το βόρειο τρίγωνο του νησιού και προκάλεσε αρκετά προβλήματα κυρίως στους δρόμους ενώ πλημμύρισαν αρκετά σπίτια και καταστήματα κυρίως στην περιοχή Ιαλυσός. Λόγω της κακοκαιρίας υπήρξε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε αρκετές περιοχές του νησιού.

Η βροχή διήρκεσε δύο περίπου ώρες και με τις πρώτες εκτιμήσεις φαίνεται να υπάρχουν αρκετές ζημιές κυρίως στο οδικό δίκτυο του νησιού ενώ ήδη οι καιρικές συνθήκες έχουν βελτιωθεί.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By