Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δύο διαδηλωτές νεκροί στην Τουρκία

Οι αρχές ανακοίνωσαν πως ένας 22χρονος έχασε τη ζωή του έπειτα από πυροβολισμό που δέχθηκε.

AbdullahCömertΤην είδηση του θανάτου ενός ακόμα διαδηλωτή μετέδωσε το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 22χρονος Αμπντουλάχ Κομέρτ τραυματίστηκε σοβαρά όταν πυροβολήθηκε από άγνωστο άτομο κατά τη διάρκεια διαδήλωσης. Ο Κομέρτ εξέπνευσε αργότερα στο νοσοκομείο όπου διεκομίστηκε.

Πρόκειται για τον δεύτερο νεκρό από τις ογκώδεις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας που σημειώνονται τις τελευταίες μέρες στην Τουρκία κατά του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).

Ο ίδιος ο Κομέρτ, μέσα από το τελευταίο του μήνυμα στα κοινωνικά δίκτυα, υποστήριξε τον αγώνα των διαδηλωτών, λέγοντας πως αν δεν μπορούν να σώσουν το έθνος, θα ήταν καλύτερα να πεθάνουν στον αγώνα.

Σύμφωνα με τον βουλευτή του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης Χασάν Ακγκόλ, τον οποίο επικαλείται το NTV, ο Κομέρτ ήταν μέλος της νεολαίας του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP).

Η αστυνομία διεξάγει έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασαν την ζωή τους οι δύο διαδηλωτές, πρόσθεσε το τηλεοπτικό δίκτυο.

Τη Δευτέρα ανακοινώθηκε ο θάνατος ενός 20χρονου διαδηλωτή, του Μεχμέτ Αϊβαλίτας που σκοτώθηκε στην Κωνσταντινούπολη, όταν χτυπήθηκε από ταξί το οποίο κινήθηκε με ταχύτητα κατά ομάδας διαδηλωτών σε λεωφόρο της τουρκικής μεγαλούπολης, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη διαδήλωση αλληλεγγύης στο Γκεζί Παρκ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By