Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δύο ρουκέτες ερρίφθησαν από το νότιο Λίβανο εναντίον του βορείου Ισραήλ

Το ισραηλινό πυροβολικό απάντησε με ρίψεις οβίδων προς το νότιο Λίβανο, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στο βόρειο Ισραήλ

gaza-nekroi-epitheseis-rouketes

Δύο ρουκέτες που ερρίφθησαν σήμερα το πρωί από το νότιο Λίβανο έπληξαν το βόρειο Ισραήλ χωρίς να προκαλέσουν θύματα ή ζημιές, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

Στη Βηρυτό, το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου μετέδωσε ότι οι ρουκέτες ερρίφθησαν από την περιοχή Χασμπάγια του νοτίου Λιβάνου προς «κατεχόμενα εδάφη».

Μια ρουκέτα έπεσε σε χωράφι. Το ισραηλινό ραδιόφωνο μετέδωσε ότι δύο ρουκέτες τύπου Κατιούσα έπληξαν περιοχή βόρεια της πόλης Κιριάτ Σμόνα. Η δεύτερη ρουκέτα έπεσε σε αυτοκινητόδρομο αλλά κανένα αυτοκίνητο δεν κυκλοφορούσε εκείνη την ώρα, σύμφωνα με το ισραηλινό ραδιόφωνο.

Το ισραηλινό πυροβολικό απάντησε με ρίψεις οβίδων προς το νότιο Λίβανο, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στο βόρειο Ισραήλ.
Σύμφωνα με στρατιωτικούς αξιωματούχους που επικαλείται το ραδιόφωνο, οι ρίψεις από το Λίβανο δεν φαίνεται να προέρχονται από τη σιιτική Χεζμπολάχ που ελέγχει το νότο της χώρας και «που δεν έχει κανένα όφελος να εμπλακεί σε μια αντιπαράθεση με το Ισραήλ. Πρόκειται αναμφίβολα για μια μικρή παλαιστινιακή οργάνωση που θέλει να εκφράσει την αλληλεγγύη της στη Χαμάς η οποία δέχεται επίθεση από τον ισραηλινό στρατό στη Λωρίδα της Γάζας», πρόσθεσε το ραδιόφωνο.

By