Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δύο συλλήψεις για τρομοκρατία στη Θεσσαλονίκη

Δύο 30χρονοι συνελήφθησαν το βράδυ της Πέμπτης στη Θεσσαλονίκη από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ως ύποπτοι για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

astynomiaΟι συλληφθέντες προσήχθησαν στην Αθήνα προκειμένου να ανακριθούν για το «σχέδιο Φοίνικας», στο οποίο εντάσσονται σύμφωνα με προκήρυξη στο Indymedia πρόσφατες βομβιστικές επιθέσεις, στο αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού στις 7 Ιουνίου στη Δάφνη και στο αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου στο Άργος στις 12 Ιουνίου, καθώς και για την αποστολή παγιδευμένου φακέλου στον τέως διευθυντή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.  Την ευθύνη για τις ενέργειες αυτές πάντως είχε αναλάβει με ανακοίνωση της στο συγκεκριμένο ιστότοπο η «Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία – Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο (FAI-IRF)- Κομάντο Mauricio Morales».

Οι έρευνες εστιάστηκαν στη Θεσσαλονίκη δεδομένου ότι ο φάκελος, ο οποίος ανεφλέγη και κατόπιν εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη στο κέντρο διανομής των ΕΛ-ΤΑ στο Κρυονέρι Αττικής, είχε σταλεί από τη συμπρωτεύουσα. Η Αντιτρομοκρατική ερευνά και διαμέρισμα στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, το οποίο φέρεται ως κρησφύγετο της οργάνωσης.

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By