Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δύσκολες ώρες για τον Νέλσον Μαντέλα

Στις εκκλησίες οι Νοτιοαφρικανοί, οι οποίοι αφιέρωσαν τη λειτουργία της Κυριακής

mandelaΗ ανακοίνωση της προεδρίας στη Νότιο Αφρική περί της επιδείνωσης της κατάστασης της υγείας του Νέλσον Μαντέλα το τελευταίο εικοσιτετράωρο, μοιάζει σαν να προετοιμάζει το λαό της χώρας για το μοιραίο. Στο πλευρό του βρίσκεται διαρκώς η σύζυγός του, που δεν παραλείπει να ευχαριστεί τους γιατρούς για τις προσπάθειές τους αλλά και τους πολίτες για τα μηνύματά τους.

«Ο κύριος Μαντέλα πιστεύω ότι υπήρξε ένας από τους πλέον σημαντικούς ηγέτες, όχι μόνο στη Νότιο Αφρική, αλλά παγκοσμίως. Είναι μια προσωπικότητα κι αν φύγει θα πρέπει να το αποδεχθούμε. Αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τις διδαχές του και τα ιδανικά του, είμαι σίγουρος ότι όλοι μας τα μάθαμε καλά. Θα μπορέσουμε να ζήσουμε με αυτά και να τ’ αναπαράγουμε όπου κι αν πηγαίνουμε» αναφέρει ένας Νοτιοαφρικανός, απ’ το Γιοχάνεσμπουργκ.

«Ο Μαντίμπα (Ν. Μαντέλα) είναι εκείνος που μου έλυσε τα χέρια. Κάποτε τα χέρια μου ήταν δεμένα, αλλά τώρα είναι ελεύθερα» επισημαίνει ένας άλλος Νοτιοαφρικανός.

Στις εκκλησίες οι Νοτιοαφρικανοί, οι οποίοι αφιέρωσαν τη λειτουργία της Κυριακής προσευχόμενοι για την βελτίωση της εύθραυστης εικόνας που παρουσιάζει η πορεία της κατάστασής του, τους τελευταίους μήνες.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By