Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Δύσκολη νύχτα διαπραγματεύσεων με την τρόικα

Κυβέρνηση και τρόικα εμμένουν στη θέση τους με τις διαπραγματεύσεις να είναι δύσκολες και πιθανόν να συνεχιστούν και τη Δευτέρα

stournaras-tomsen622-414_160314

 

Στο υπουργείο Οικονομικών μετέβη εκ νέου και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, και λαμβάνει μέρος στη συνάντηση των Γιάννη Στουρνάρα, Κωστή Χατζηδάκη και Γιάννη Βρούτση με τους επικεφαλής της τρόικας. Οι διαπραγματεύσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους επικεφαλής της τρόικας βρίσκονται σε εξέλιξη από τις 5 το απόγευμα.

Επίσης, ανοικτά είναι έως αυτή την ώρα και τα ζητήματα των εργασιακών θεμάτων, των απολύσεων στο Δημόσιο και της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, παρότι λήγει σήμερα, Κυριακή, η άτυπη προθεσμία που έχει δοθεί από το Eurogroup για την επίτευξη συμφωνίας για την τρέχουσα αξιολόγηση.

Για τον συγκεκριμένο λόγο, προηγήθηκε, στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, διυπουργική σύσκεψη, με τη συμμετοχή των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη, Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη και Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

Σύμφωνα με κυβερνητικό παράγοντα, «η νύκτα θα είναι μακρά», ενώ ο ίδιος θεωρεί ότι πιθανόν οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν και αύριο. Ερωτηθείς υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για το εάν η τρόικα εμμένει σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων το 2015, απάντησε «στα ίδια επιμένουν αυτοί, αλλά στα ίδια μένουμε και εμείς».

By