Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

«Δώρο» από τον Βουτσή του ΣΥΡΙΖΑ στη Χρυσή Αυγή

Έντονες αντιδράσεις στην Ολομέλεια μετά από τα λεγόμενα του γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

voutsis2

Ανέλπιστο δώρο στη Χρυσή Αυγή πρόσφερε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή όταν ο Νίκος Βούτσης κατήγγειλε κυβερνητικές μεθοδεύσεις, ώστε να τεθεί εκτός νόμου το κόμμα του προφυλακισμένου στον Κορυδαλλό Νίκου Μιχαλολιάκου.

«Είναι πολιτικό κλείσιμο ματιού προς την άκρα δεξιά και την εκλογική πελατεία της Χρυσής Αυγής. Εν παρενθέσει λέω ότι και εκεί γίνεται μια μεθόδευση, από ότι φαίνεται, για να τεθεί εκτός νόμου αυτό το κόμμα. Άρα λοιπόν, κάνετε παιχνιδάκια και σε αυτό το ζήτημα, παιχνιδάκια σε πράγματα που αφορούν ανθρώπους, υποστάσεις», είπε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη συζήτηση της ρύθμισης για την ψήφο των μεταναστών, με βουλευτές να μιλούν στους διαδρόμους για «γκάφα» Βούτση που έρχεται να ενισχύσει όσους στηρίζουν τη θεωρία των δύο άκρων.

Βούτυρο στο ψωμί του Μιχάλη Αρβανίτη ήταν η φράση αυτή του Νίκου Βούτση που κατηγόρησε για άλλη μια φορά την κυβέρνηση για μείζον έγκλημα που μεθοδεύει η δικομματική κυβέρνηση εις βάρος της Χρυσής Αυγής. «Άντε ρε καραγκιόζηδες», φώναξε ένας χρυσαυγίτης βουλευτής, μάλλον ο Πολύβιος Ζησιμόπουλος, προκαλώντας πανδαιμόνιο στην αίθουσα της Ολομέλειας.

fosphotos.com, Panayiotis Tzamaros
fosphotos.com, Panayiotis Tzamaros

 

«Τι άλλο πρέπει να περιμένουμε; Κάποιος να βιαιοπραγήσει ή να κρατήσει μαχαίρι;», διερωτήθηκε ο Ανδρέας Ψυχάρης από τη ΝΔ, ζητώντας την παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη, που δεν μπορεί –όπως είπε- να ασχολείται με τα κουλουράκια και όχι με αυτό το σοβαρό θέμα.

«Μεγαλώσατε σε πλούσια σπίτια και δεν γνωρίζετε ότι ο καραγκιόζης είναι λαϊκός ήρωας που διακρίνεται για τη σπιρτάδα και την ευφυΐα του και μπορεί να είναι και τιμητικός ο χαρακτηρισμός», ήταν το σχόλιο του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου.

«Μας λέτε καραγκιόζηδες και ότι ο χαρακτηρισμός είναι τιμητικός, μην μας δουλεύετε τουλάχιστον», του απάντησε η αντιπρόεδρος Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος ανέφερε πως «φθάσαμε να ακούσουμε ότι ο ναζιστικός χαιρετισμός είναι έπαινος και τιμή».-

By