Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Δ. Ελλάδα: Έλεγχοι από την αστυνομία για το παρεμπόριο

Mε στόχο τον έλεγχο καταστημάτων σε τουριστικές περιοχές

skoupa astinomia 2

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην Αχαΐα και την Ακαρνανία με στόχο τον έλεγχο καταστημάτων σε τουριστικές περιοχές και την αντιμετώπιση του παρεμπορίου, όπου συνελήφθησαν τέσσερα άτομα.

Συγκεκριμένα, σε ελέγχους που έγιναν σε 75 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Αχαΐα, βεβαιώθηκαν 30 παραβάσεις και συνελήφθησαν δύο άτομα για στέρηση άδειας λειτουργίας και κατάληψη αιγιαλού με εξοπλισμό καταστημάτων.

Στην επιχείρηση στην Ακαρνανία για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου, ελέγχθηκαν 38 άτομα και συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για παραβάσεις του νόμου περί υπαίθριου εμπορίου.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν 521 προϊόντα, όπως οικιακά είδη, παιχνίδια, μικροεργαλεία, είδη ρουχισμού, φορητές ηλεκτρικές συσκευές, ρολόγια, ηλεκτρονικά εξαρτήματα κ.α.

Επίσης, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος πέντε Ελλήνων και δύο αλλοδαπών, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν προϊόντα, για τα οποία δεν είχαν τα απαιτούμενα παραστατικά διακίνησης και εμπορίας και κατασχέθηκαν.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σε όλη την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

By