Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δ. Κουτσούμπας: Επικίνδυνος ο ρόλος του Τσίπρα

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μετεξελίσσεται σε ένα σημερινό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα – Μαζεύει συστάσεις από ΗΠΑ,ΕΕ, δίνει εξετάσεις στον ΣΕΒ…»

KoutsoubasΑιχμές εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι η πρόταση του ΚΚΕ ειναι η μόνη φιλολαϊκή, αφήνει ο γγ του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνέντευξη του στο Εθνος της Κυριακής. Μάλιστα τονίζει «έχουμε πείρα από το «σοσιαλιστικό» ΠΑΣΟΚ, που θα έλυνε τα προβλήματα, που θα έφερνε την αριστερά στην εξουσία και είδαμε τα αποτελέσματά του. Το ότι διάφορες δυνάμεις προσπαθούν να μιμηθούν και να γίνουν ένα τέτοιο κακέκτυπο, είναι δικό τους πρόβλημα».

Παράλληλα, ο κ. Κουτσούμπας υποστηρίζει ότι «η αντιπαράθεση ανάμεσα στους δύο πόλους, τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ -που γίνεται με τον ίδιο τρόπο όπως η αντιπαράθεση ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια- εκφράζει και αντιπαράθεση ανάμεσα σε μερίδες της αστικής τάξης για το ποιος, ποια κυβέρνηση συνεργασίας -με πυρήνα τη ΝΔ ή με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ- διαθέτει, προφανώς με παραλλαγές, την καλύτερη συνταγή διαχείρισης της κρίσης για λογαριασμό του κεφαλαίου και της ΕΕ».

Επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα

Στο μεταξύ, ο γ.γ. του ΚΚΕ επιτίθεται και στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι «στα διαλείμματα από τα ταξίδια στο εξωτερικό, όπου μαζεύει συστάσεις από διάφορους εξ ΗΠΑ, ΕΕ κ.λπ., τις εκδηλώσεις του ΣΕΒ, όπου δίνει συνεχείς εξετάσεις το τελευταίο διάστημα, προωθώντας μάλιστα την αναγκαιότητα της κοινωνικής συνοχής, ο ΣΥΡΙΖΑ θυμάται να επιτεθεί στο ΚΚΕ γιατί κάνουμε το αυτονόητο: Αποκαλύπτουμε τη μετεξέλιξή του σε ένα σημερινό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, τον επικίνδυνο ρόλο του για το λαό και το κίνημα. Άλλωστε πώς θα μπορούσαμε να του φάμε το ψωμί; Είναι γνωστό τοις πάσι ότι οι «φτηνοί επικοινωνιακοί σκοποί» είναι «παλιά τους τέχνη κόσκινο»».

«Σε εξέλιξη η αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος»

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός κεντροαριστερού κόμματος που περιλαμβάνει ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ο γ.γ. του ΚΚΕ εκτιμά ότι «η αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού είναι σε εξέλιξη, με τη δημιουργία απ’ ό,τι φαίνεται του γνωστού δίπολου ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ» και προσθέτει: «Από μόνο του όμως το δίπολο δεν αρκεί, χρειάζονται και διάφοροι δορυφόροι για να συγκρατούν τις απώλειες απ’ αυτό, χωρίς να αποκλείεται στη συνέχεια να εμφανιστεί ένα νέο κόμμα στο χώρο της κεντροαριστεράς».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By