Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δ. Μελισσανίδης: «Ξεκίνησαν πόλεμο και θα τον έχουν»

«Αυτοί που κατέστρεψαν και συντηρούνται από το ποδόσφαιρο, ας κοιτάξουν στον καθρέφτη«

melissanidis3

Τις δικές του απαντήσεις έδωσε σήμερα ο Δημήτρης Μελισσανίδης αναφορικά με τα γεγονότα των τελευταίων ημερών και συγκεκριμένα σχετικά με τα όσα ακολούθησαν την επίθεση και τον τραυματισμό του προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, Χριστόφορου Ζωγράφου, δηλαδή τις καταγγελίες του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη και την εμπλοκή της Δικαιοσύνης στη διερεύνηση του θέματος.

Συγκεκριμένα, ο παράγοντας της ΑΕΚ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στην οποία εξαπέλυσε επίθεση κατά του Β. Μαρινάκη αλλά και του Γ. Σαρρή, χαρακτηρίζοντας στημένες τις κατηγορίες του Ζωγράφου εναντίον του, ενώ αναφέρθηκε σε στημένα ματς, στα περί λαθρεμπορίου, αλλά και στη διαιτησία.

«Ας με βγάλουν ένοχο, ας με στήσουν στον τοίχο. Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν μπορεί να μείνει στα ίδια χέρια. Άλλον υπεύθυνο για τα εγκλήματα που έχουν κάνει δεν θα βρουν. Ξεκίνησαν πόλεμο, θα τον έχουν» είπε ο Δ. Μελισσανίδης, ενώ πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Αυτοί που κατέστρεψαν και συντηρούνται από το ποδόσφαιρο, ας κοιτάξουν στον καθρέφτη, όχι τον Μελισσανίδη. Εγώ όταν ήμουν πρόεδρος, η ΑΕΚ πήρε πρωταθλήματα και έπαιξε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η διαφορά είναι πως κερδίσαμε την εκτίμηση όλης της ποδοσφαιρικής Ελλάδας. Αυτή την ΑΕΚ θέλουμε να ξαναφτιάξουμε, αλλά για να γίνει αυτό θέλουμε καθαρό ποδόσφαιρο».

Αναφερόμενος στον Χριστόφορο Ζωγράφο, ο Δημήτρης Μελισσανίδης αναρωτήθηκε «πώς είναι δυνατόν από το κρεβάτι του πόνου να τηλεφωνεί στον κ. Μαρινάκη και σε χρόνο ρεκόρ να πηγαίνει στο νοσοκομείο κι εκείνος και ο κ. Σαρρής; Ζητώ από τους εισαγγελείς να ανοίξουν τα τηλέφωνα του κ. Ζωγράφου. Σήμερα αποδεικνύεται περίτρανα ποιος είναι ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης. Γιατί δεν τηλεφώνησε στον κ. Αλαφούζο, στον κ. Σαββίδη, σε μένα;».

Στη συνέχεια, ο ίδιος ανέφερε ότι είχε τηλεφωνήσει στον κ. Ζωγράφο: «Τον πήρα δύο φορές τηλέφωνο, μία όταν ανέλαβε και του ευχήθηκα καλή επιτυχία λέγοντας πως η ΑΕΚ δεν θέλει καμία βοήθεια, παρά μόνο το 50-50 και μου είπε «μείνε ήσυχος». Τη δεύτερη φορά μιλήσαμε όταν παίζαμε με τον Αχαρναϊκό. Τον πήρα από το προσωπικό μου τηλέφωνο, δεν το σήκωσε, τον ξαναπήρα και του είπα «βλέπω κάτι μυστήριες διαιτησίες, δεν θέλουμε χάρες»».

Αναφερόμενος στον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός τόνισε: «Λέει ο κ. Μαρινάκης συνέχεια «εμείς στο ποδόσφαιρο επενδύουμε». Εγώ έχω δηλώσει ότι θέλω να φτιάξω την ομάδα μου και να φτιάξουμε γήπεδο για να γίνει η ΑΕΚ όπως την ονειρευόμαστε. Ωραία επένδυση είναι να βγάζουμε κάθε χρόνο τόσα εκατομμύρια από το ποδόσφαιρο, από το Τσάμπιονς Λιγκ και τις πωλήσεις παικτών, για να «παντελονιάζουμε» λεφτά».

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης έθιξε και το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, κάνοντας παραλληλισμούς με το «Γ. Καραϊσκάκης»: «Τρελάθηκαν όταν άκουσαν πως θα κάνουμε νέο γήπεδο. Είναι κομπλεξισμός να μη θέλεις να κάνουν όλες οι ομάδες γήπεδο για να αναβαθμιστεί το προϊόν. Τρελάθηκαν πώς θα πάρουμε ένα κονδύλι για ένα γήπεδο που μας γκρέμισαν, χωρίς ευθύνη της ΑΕΚ. Σήμερα το «Καραϊσκάκης» έχει μη εξυπηρετούμενο δάνειο. Αφού έχουν λεφτά, γιατί δεν πληρώνουν το δάνειο; Είπα και θα το ξαναπώ. Η ΑΕΚ θα κάνει γήπεδο. Τέλος!».

Όπως ήταν φυσικό, ο ίδιος αναφέρθηκε και στο ζήτημα των «ύποπτων» αγώνων: «Ήρθε εντολή από την ΟΥΕΦΑ για κάποια ύποπτα ματς. Πρώτο ύποπτο ματς. Εγώ λέει αυτά που υποστηρίζει η ΟΥΕΦΑ. Υπάρχουν αρχές, ας το ερευνήσουν. Από ό,τι μαθαίνω η ΕΠΟ το έστειλε ήδη στον εισαγγελέα. Ολυμπιακός – Βέροια. Στοιχηματισμός τρία εκατομμύρια στο σκορ 3-0. Το παιχνίδι παίζεται. Στο δεύτερο μέρος, άλλα τρία εκατομμύρια, πάλι στο 3-0. Και από το 80 έως το 90 κατά σύμπτωση έγινε 3-0. Ρωτάω… τι έπαιζε η Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ; Υπάρχει Έλληνας που να μπορει να δώσει τέτοια χρήματα; Δεν νομίζω πως παίζεται κάπου αυτό… Ολυμπιακός – Πανθρακικός. Άλλο ένα παιχνίδι… Εργοτέλης – Ολυμπιακός. Ιδιωτικές αρχές ας κοιτάξουμε οφσορ εταιρία που έχει λογαριασμό σε τράπεζα του Μονακό που ανήκει αυτή… Από αυτή τροφοδοτείται η ΠΑΕ Εργοτέλης».

Μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Μελισσανίδης αναφέρθηκε:

Στις επιθέσεις εναντίον του: «Εγώ πριν ασχοληθώ με την ΑΕΚ δεν δεχόμουν επιθέσεις. Κάποιοι έφτασαν στο διεστραμμένο μυαλό τους να θέλουν την ΑΕΚ θυγατρική και δεν τους αρέσει τώρα αυτό που πάμε να δημιουργήσουμε. Βάζω πάνω από το οπαδικό το ποδόσφαιρο. Θέλω η τωρινή μου επιστροφή να συνδυαστεί με το να ξαναφτιάξουμε το ποδόσφαιρο. Αυτοί είναι παλιομοδίτες. Εγώ τα έκανα αυτά πριν από 40 χρόνια».

Στη Δικαιοσύνη: «Μέχρι χθες έλεγαν για τη Δικαιοσύνη και τώρα ξαφνικά αγάπησαν τη Δικαιοσύνη και πήγαν στον αθλητικό εισαγγελέα. Να θυμίσουμε ότι ο υπεύθυνος Τύπου της ΠΑΕ Ολυμπιακός είπε τους δικαστές επίορκους. Εμείς πιστεύουμε στη Δικαιοσύνη, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την προσπάθειά της και θα δώσουμε κι άλλα στοιχεία που για ευνόητους λόγους δεν μπορούμε να πούμε. Πιστεύω πως η Δικαιοσύνη θα το τελειώσει αυτό. Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη. Περιμένουμε και τα πορίσματα του κ. Κορέα. Είμαστε σε ένα κράτος οργανωμένο».

Στην κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου: «Ζητάμε από την Πολιτεία να επισπεύσει τις διαδικασίες κάθαρσης. Πάμε να διώξουμε τους υγιείς ανθρώπους, σαν τον κ. Βελλή, από το ελληνικό ποδόσφαιρο και δεν είναι πολλοί, 3-4 είναι. Πληρώνουν οι σοβαροί και επιβιώνουν άλλοι (…) Εγώ δεν είπα πως είμαι ψάλτης στην εκκλησία. Ποδοσφαιράνθρωπος είμαι. Πάντα θα υπάρχει ένα παρασκήνιο, αλλά αυτό που γίνεται τώρα είναι ανεξήγητο (…) Δεν λέω πως αγαπηθήκαμε με τον Αλαφούζο και τον Σαββίδη, είπαμε όμως να φτιάξουμε το ποδόσφαιρο. Αύριο θα έχουμε αντιπαλότητα, αλλά σωστή αντιπαλότητα».

Στα περιστατικά βίας: «Μήπως ξέρετε τον υπεύθυνο για τη βόμβα στην καφετέρια του Τζαβέλλα; Μήπως ξέρετε ποιος πήρε τηλέφωνο να πάρουν τον Ελευθερόπουλο στον Πανιώνιο; Μήπως ξέρετε ποιος ασχολήθηκε με τον Τύρναβο και τον Ηρακλή Γαζώρου; Μήπως ξέρετε ποιος ασχολήθηκε με την αδειοδότηση ομάδας του Ηρακλείου; Ποιος υποσχέθηκε δανεικούς σε κερκυραϊκή ΠΑΕ; Ποιος ασχολήθηκε με τις εκλογές της ΕΠΟ; (…) Ποιος παράγοντας ευθύνεται για τη βομβιστική επίθεση στο κατάστημα του κ. Κωνσταντινέα; Ποιος παράγοντας απείλησε και ξυλοκόπησε άνθρωπο σωματείου του Πειραιά επειδή ασκούσε κριτική; Ποιος παράγοντας απαίτησε τις απολύσεις των δημοσιογράφων Βασιλαρά και Παπαθεοδώρου;».

 

By