Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δ. Στρατούλης: «Η κυβέρνηση μετατρέπει την Ελλάδα σε μία χώρα φτωχών»

Με αφορμή στοιχεία για το ποσοστό των Ελλήνων πολιτών που βρίσκεται κάτω από τα όρια της φτώχειας

stratoulis dimitris

«Η κυβέρνηση μετατρέπει την Ελλάδα σε μία χώρα φτωχών, ανέργων και απελπισμένων» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης με αφορμή στοιχεία για το ποσοστό των Ελλήνων πολιτών που βρίσκεται κάτω από τα όρια της φτώχειας, σύμφωνα με έκθεση του ΙΟΒΕ που βασίζεται σε στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το 2013.

Τα ποσοστά των κατοίκων της χώρας μας, που βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας (περισσότεροι πλέον από 1 στους 3), έχουν αυξηθεί σε ακόμα πιο εφιαλτικά επίπεδα και έσπασαν κάθε ιστορικό ρεκόρ με κύρια θύματα τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους νέους, τους εργαζόμενους και τους καταστραμμένους μικρομεσαίους επαγγελματίες και αγρότες, αναφέρει ο κ. Στρατούλης.

Ο ίδιος αποδίδει τη φτώχεια, την ανεργία και την κοινωνική εξαθλίωση στις εφαρμοζόμενες, όπως λέει, αντικοινωνικές πολιτικές και αβάσταχτων φορολογικών βαρών όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων και κυρίως της σημερινής.

«Η συνέχιση των πολιτικών της άγριας λιτότητας θα οδηγήσει στην μετατροπή της Ελλάδας σε μία χώρα φτωχών, ανέργων και απελπισμένων» σημειώνει και καλεί το λαό «να ανατρέψει την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, πριν ολοκληρώσει το στόχο της για καθολική φτωχοποίηση του».

By