Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Είκοσι τέσσερις περιπτώσεις στις εισαγγελικές αρχές για το πόθεν έσθες

Θα αποσταλούν για περαιτέρω χειρισμούς

logistes

Στην τσιμπίδα των ορκωτών λογιστών που διενήργησαν τον αναδρομικό έλεγχο στα πόθεν έσχες πρώην πρωθυπουργών, υπουργών, υφυπουργών κλπ από το 1974 έως το 2012 «πιάστηκε» ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ανθόπουλος που βρίσκεται όμως ήδη στην Δικαιοσύνη για υπόθεση τοκογλυφίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ορκωτοί λογιστές εντόπισαν 35 τραπεζικούς λογαριασμούς του Γιάννη Ανθόπουλου στους οποίους κατατέθηκαν από το 2001 έως το 2006 ανώνυμες καταθέσεις συνολικού ύψους περίπου 500.000 ευρώ που δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα του. Το πόρισμα των ορκωτών λογιστών θα αποσταλεί στη Δικαιοσύνη.

Πέραν της περίπτωσης του Γιάννη Ανθόπουλου, εντοπίστηκαν άλλες 24 περιπτώσεις με τον πρόεδρο της επιτροπής Γιώργο Καλαντζή να αναφέρει ότι θα αποσταλούν στις εισαγγελικές αρχές ερωτήματα για τους περαιτέρω χειρισμούς.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην επιτροπή συζητήθηκαν και οι περιπτώσεις της Μαριέττας Γιαννάκου που την περίοδο που βρισκόταν σε διάσταση με τον πρώην σύζυγό της δεν είχε υποβάλλει όλα τα παραστατικά, αλλά και του πρώην προέδρου του Συνασπισμού Νίκου Κωνσταντόπουλου που δεν μπορούσε να δικαιολογήσει ποσό περίπου 70.000 ευρώ. Επιβεβαιώθηκε πως όντως έλαβε δάνειο το 2002 από το κόμμα του, για το οποίο έχει προσκομίσει από τότε τις απαραίτητες βεβαιώσεις.

By