Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Είναι οι δισεκατομμυριούχοι πιο έξυπνοι από εμάς;

Οι επιστήμονες προσπαθούν να βρουν αν σχετίζεται η εξυπνάδα με την επιτυχία.

egkefalosΟι περισσότερες έρευνες αναφέρουν ότι η επιτυχία δεν είναι αποτέλεσμα εξυπνάδας, αλλά ένας συνδυασμός σκληρής εργασίας, συνθηκών εργασίας, και να βρεθείς στον κατάλληλο χώρο την κατάλληλα στιγμή. Αλλά ίσως τελικά αυτό να μην είναι η απόλυτη αλήθεια.

Μια νέα μελέτη από τον Jonathan Wai, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Duke,αναφέρειι έναν ισχυρό συσχετισμό μεταξύ της εξυπνάδας και της επιτυχίας, ειδικά της απόκτησης πλούτου.

Σύμφωνα με τη μελέτη, που αφορά κυρίες τις ΗΠΑ, οι δισεκατομμυριούχοι είναι πιο έξυπνοι από τους 500 διευθύνοντες συμβούλους της λίστα του Fortune 500 CEOs, οι οποίοι CEOs έρχονται δεύτεροι σε νοημοσύνη. Τρίτοι έρχονται οι Γερουσιαστές, μαζί με τους ομοσπονδιακούς. Τα μέλη της Βουλής ήταν λιγότερο έξυπνοι.

Μελέτη αναφέρει, επίσης, ότι οι εκείνοι που έγιναν πλούσιοι μέσω επενδύσεων και της τεχνολογίας είναι πιο έξυπνοι από τους δισεκατομμυριούχους που απέκτησαν χρήματα μέσω της μόδας ή της λιανικής πώλησης.

Τέλος, η μελέτη διαπίστωσε ότι το 88 % των δισεκατομμυριούχων του Forbes αποφοίτησε από κολέγιο. Άρα, ο Bill Gates και ο Mark Zuckerberg είναι περισσότερο η εξαίρεση  παρά ο κανόνας.

 

By