Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Είστε δημιουργικός; Διεκδικήστε 700.000 ευρώ

Για δεύτερη χρονιά φέτος τον Μάιο θα δοθούν τα Ελληνικά Βραβεία Επιχειρηματικότητας σε νέα επιχειρηματικά project.

1Ο σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία ευκαιριών τόσο για έμπειρους όσο και για ανερχόμενους επιχειρηματίες παρέχοντάς τους απαιτούμενους πόρους για την έναρξη της επιχειρηματικής τους ιδέας.

Οι αιτήσεις συμμετοχής για το «Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας 2014» θα γίνονται δεκτές έως την 1η Μαρτίου, μέσω της ιστοσελίδας του βραβείου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.hellenicaward.com. Τα ονόματα των φιναλίστ θα ανακοινωθούν δημοσίως τον Απρίλιο, ενώ οι νικητές θα αναδειχθούν και θα βραβευθούν τον Μάιο.

Το Βραβείο αυτό χρηματοδοτείται και διαχειρίζεται από τον όμιλο Libra μέσω της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που αποσκοπεί στην ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων στην Ελλάδα.

Σκοπός μας είναι να παροτρύνουμε την συμμετοχή και να εμπνεύσουμε την ελπίδα τόσο σε έμπειρους επιχειρηματίες, όσο και σε νέους επιχειρηματίες που αναζητούν υποστήριξη στο πρώτο επιχειρηματικό τους εγχείρημα

Οπως τονίζουν οι εμπνευστές του, «το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας γεννήθηκε από την πεποίθηση ότι η οικονομική δυσπραγία στην Ελλάδα δεν θα πρέπει να εμποδίζει ανθρώπους με αξιόλογες ιδέες. Η επιχειρηματικότητα είναι η ψυχή της οικονομικής ανάπτυξης – είτε εν καιρώ ακμάζουσας οικονομίας είτε κατά τη διάρκεια ύφεσης. Πιστεύουμε στις δυνατότητες και στη ποιότητα του ελληνικού ανθρώπινου δυναμικού. Σκοπός μας είναι να παροτρύνουμε την συμμετοχή και να εμπνεύσουμε την ελπίδα τόσο σε έμπειρους επιχειρηματίες, όσο και σε νέους επιχειρηματίες που αναζητούν υποστήριξη στο πρώτο επιχειρηματικό τους εγχείρημα.»

Και ένας μέντορας

Το βραβείο θεσμοθετήθηκε το 2012. Κάθε χρόνο η επιτροπή θα παρέχει έως και πέντε βραβεία σε νέες ιδέες οι οποίες θα επιδείξουν τα καλύτερα στοιχεία της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Το βραβείο θα προσφέρει στους νικητές:

Συμβουλές για ένα εύρος υποστηρικτικών υπηρεσιών, την παροχή μέντορα μαζί με χρηματοδότηση απλών διαδικασιών χωρίς τόκους, χρεώσεις και πολυπλοκότητα.

Το βραβείο απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό, είτε πρόκειται για ιδιώτη χωρίς εμπειρία αλλά με μια νέα μεγάλη επιχειρηματική ιδέα, είτε πρόκειται για μια ήδη καθιερωμένη επιχείρηση με μια καινούργια φιλοσοφία.

Μοναδική προϋπόθεση αποτελεί τα έσοδα και οι θέσεις εργασίας που θα προκύψουν από την επιχειρηματική δραστηριότητα να έχουν βάση την Ελλάδα.

Υποβολή αιτήσεων

Οι αιτήσεις γίνονται on-line μέσα από τον διαδικτυακό τόπο www.hellenicaward.com. Αμέσως μετά την εγγραφή του κάθε υποψήφιος μπορεί να επισκεφθεί τη σελίδα της προσωπικής του αίτησης όσες φορές κρίνει αναγκαίο είτε για να προσθέσει πληροφορίες είτε για να βελτιώσει την αίτησή του.

Κάθε συμμετέχων πρέπει να υποβάλλει τις νέες επιχειρηματικές προτάσεις του με την ίδια μορφή και με αυστηρή χρήση ενός μέγιστου αριθμού λέξεων.

Η εφαρμογή φιλοξενεί ένα περιορισμένο αριθμό συνημμένων υποστηρικτικών εγγράφων (φωτογραφίες, διαγράμματα, λογιστικά φύλλα κ.λπ.).

Οι νικητές

Η υποβολή των αιτήσεων λήγει την 1η Μαρτίου 2014. Η ανακοίνωση των επικρατέστερων αιτήσεων θα ανακοινωθεί τον Απρίλιο. Η ανακοίνωση των νικητών, (μία-πέντε νικήτριες αιτήσεις) θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2014.

Οι νικήτριες αιτήσεις θα λάβουν χρηματοδότηση από €100.000 έως και €700.000, ανάλογα με το σύνολο των νικητών που θα ανακηρυχθούν.

Η υποστήριξη των επιχειρήσεων που θα προσφερθεί στους νικητές περιλαμβάνει συμβουλευτικά νομικές, λογιστικές και υπηρεσίες επικοινωνιών και πληροφορικής. Τον πρώτο χρόνο λειτουργίας τους, ο Όμιλος Libra ο οποίος διαχειρίζεται το βραβείο εκ μέρους της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, θα αναθέσει έναν μέντορα ο οποίος θα καθοδηγήσει κάθε νικητή κατά τη διάρκεια υλοποίησης της νέας επιχειρηματικής του δραστηριότητας.

By