Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Εγκαταλείπει τις ΗΠΑ η βρετανική Tesco

Η μείωση της κερδοφορίας οδήγησε την αλυσίδα σούπερ μάρκετ στην απόφαση να αποχωρήσει.

tesco inside Ζημιογόνα η αμερικανική αγορά για τη μεγαλύτερη βρετανική αλυσίδα σουπερ μάρκετ, που αποφάσισε να αποχωρήσει μετά την απομείωση 1,5δις δολαρίων που είχε ως συνέπεια τη μείωση της κερδοφορίας για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια.

«Οι ανακοινώσεις που έγιναν σήμερα είναι φυσικά επακόλουθα των στρατηγικών αλλαγών που ξεκινήσαμε πριν από ένα χρόνο και οι οποίες ολοκληρώνονται σήμερα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Tesco, Φίλιπ Κλαρκ.

Ο όμιλος διέγραψε την αξία των δραστηριοτήτων του στη Βρετανία κατά 800 εκατ. στερλίνες και των δραστηριοτήτων του στην Πολωνία, την Τσεχία και την Τουρκία κατά 500 εκατ. στερλίνες, ενώ παραδέχτηκε ότι η ανάπτυξή του στη βρετανική αγορά έχει επιβραδυνθεί παρά τις τεράστιες επενδύσεις.

Οι μετοχές της  Tesco, υποχωρούσαν σήμερα κατά 2,8%, διαμορφώνοντας τη χρηματιστηριακή του αξία στα 30,3 δις. στερλίνες.  Στη διάρκεια του έτους μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου, ο όμιλος εμφάνισε προ φόρων κέρδη ύψους 1,96 δις στερλινών, μειωμένων κατά 51,5% σε σχέση με την περσινή χρονιά.

By