Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Εγκαταλείπουν τις ΗΠΑ λόγω φορολογίας

Μέσα σε δύο χρόνια αυξήθηκε κατά  33% ο αριθμός των Αμερικανών που μεταναστεύουν

metanastes620_221013Εκτός ΗΠΑ ωθεί χιλιάδες Αμερικανούς η φορολογική πολιτική της χώρας καθώς μόνο τα τελευταία δύο χρόνια ο αριθμός των Αμερικανών που εγκαταλείπουν την πατρίδα τους προκειμένου να μην βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Μέσα στο 2013, έχουν ήδη καταγραφεί 1.131 περιπτώσεις αποκήρυξης της αμερικανικής υπηκοότητας, συγκριτικά με 189 που ήταν πέρυσι και συνολικά μέχρι και το τέλος του τρίτου φετινού τριμήνου, υπήρχαν 2.369 περιπτώσεις εκπατρισμού, συμπεριλαμβανομένων  και των καταθέσεων της λεγόμενης «πράσινης κάρτας» από μόνιμους κατοίκους ΗΠΑ.

Φέτος δε αναμένεται ακόμα μεγαλύτερο κύμα φυγής κυρίως λόγω του νέου φορολογικού νόμου που θα υποχρεώνει όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ανά τον κόσμο να δηλώνουν στην αμερικανική εφορία όλα τα περιουσιακά στοιχεία και τα εισοδήματα όσων Αμερικανών διατηρούν χαρτοφυλάκια άνω των 50.000 δολαρίων εκτός ΗΠΑ.

Ο νόμος  θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιουλίου του 2014 και προβλέπει κυρώσεις για όσες τράπεζες δεν συμμορφωθούν. Συγκεκριμένα το αμερικανικό δημόσιο θα παρακρατεί το 30% από μερίσματα και τόκους από όσα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα δεν συμμορφωθούν με τις υποδείξεις.

Με αυτό τον τρόπο οι ΗΠΑ φιλοδοξούν να ανακτήσουν τα περίπου 100 δισ. δολάρια που χάνονται κάθε χρόνο σε διαφυγόντες φόρους από τα κεφάλαια που διατηρούν Αμερικανοί πολίτες στο εξωτερικό.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By