Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Εγκαταστάσεις στην Κάρπαθο εγκαινίασε ο Γ. Ανδριανός

«Με το έργο αυτό, δημιουργήσατε μια πολύτιμη υποδομή αθλητισμού, αναψυχής και πολιτισμού για το Απέρι και ολόκληρη την Κάρπαθο»

andrianosA

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός, εγκαινίασε τα έργα αναβάθμισης της αθλητικής εγκατάστασης του Απερίου στην Κάρπαθο. «Δεν σας κρύβω ότι εντυπωσιάστηκα από την συγκινητική επιστολή που μου αποστείλατε, στην οποία περιγράφατε τις προσπάθειές σας να δημιουργήσετε με ιδίους πόρους, αυτό το πραγματικά εντυπωσιακό και πλήρες από κάθε άποψη, αθλητικό κέντρο. Και εντυπωσιάστηκα δύο φορές όταν είδα τα αποτελέσματα του αγώνα σας από κοντά – τόσο το γήπεδο του ποδοσφαίρου, όσο και τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις» δήλωσε ο κ. Ανδριανός στη σύντομη ομιλία του και πρόσθεσε:

«Με το έργο αυτό, δημιουργήσατε μια πολύτιμη υποδομή αθλητισμού, αναψυχής και πολιτισμού για το Απέρι και ολόκληρη την Κάρπαθο. Υπογραμμίσατε έτσι με τον καλύτερο τρόπο τον σημαντικό θετικό ρόλο που μπορεί να έχει ένα αθλητικό σωματείο για την τοπική κοινωνία στην οποία ανήκει. Αυτό λοιπόν το δημιουργικό πείσμα, που οι Καρπάθιοι έχετε αιώνες τώρα καλλιεργήσει παλεύοντας τόσο με τα στοιχεία της φύσης, όσο και με τους κάθε λογής εχθρούς της ειρήνης του νησιού, το χρειαζόμαστε σε ολόκληρη την Ελλάδα».

Και κατέληξε ο υφυπουργός Αθλητισμού: «Είμαι βέβαιος λοιπόν ότι το παράδειγμά σας το ακολουθούν και θα το ακολουθήσουν και στο μέλλον και άλλες τοπικές κοινωνίες. Βεβαίως, η πολιτεία είναι και θα είναι αρωγός στο μέτρο του δημοσιονομικά εφικτού στις δράσεις του αθλητισμού και του πολιτισμού. Επίσης, θα εξετάσω θετικά το αίτημά σας για την επαναδιεξαγωγή εδώ στην Κάρπαθο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Speed Surfing που έχει διακοπεί εδώ και κάποια χρόνια».

By