Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Εγκρίθηκε η ένοπλη επέμβαση της ΕΕ κατά στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

«Πράσινο φως» μετά από τη σχετική απόφαση του ΟΗΕ

CAR (1)

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών έδωσε το «Ο.Κ» για την ένοπλη επέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων νωρίς το απόγευμα της Τρίτης.

Σύμφωνα με το BBC, περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι- το 20% του πληθυσμού, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους κατά τη διάρκεια των μηνών θρησκευτικής βίας.

«Είναι ζήτημα επείγον να εντείνει η διεθνής κοινότητα τις ειρηνευτικές προσπάθειες. Κινδυνεύουν πολλές ζώες», τόνισε η επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα Ναβί Πιλάι.

Η Γαλλία, της οποία η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία είναι πρώην αποικία, έχει 1.600 στρατιώτες στη χώρα, σε συνεργασία με 4.000 στρατιώτες από χώρες της Αφρικής.

Την περασμένη εβδομάδα η νέα πρόεδρος Catherine Samba-Panza δήλωσε πως αυτό δεν είναι αρκετό.

Από τότε που ο πρώτος μουσουλμάνος ηγέτης Michel Djotodia παραιτήθηκε, στις αρχές του μήνες, υπάρχουν εκτενείς αναφορές για επιθέσεις εκδίκησης κατά μουσουλμάνων πολιτών.

Η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία διαθέτει κοιτάσματα χρυσού και διαμαντιών αλλά τα χρόνια των ταραχών και της κακής διακυβέρνησης έχουν οδηγήσει τους περισσότερους από τους 4,6 εκατ. πολίτες της στη φτώχεια.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By