Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Εγκρίθηκε η τοποθέτηση του Λευτέρη Ζαγορίτη στη θέση του Συνήγορου του Καταναλωτή

Υπέρ του διορισμού του τάχθηκαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, παρών ψήφισαν τα υπόλοιπα κόμματα

zagoritisA

Με καθυστέρηση λίγων μηνών εγκρίθηκε από τη Βουλή η τοποθέτηση του Λευτέρη Ζαγορίτη στη θέση του Συνηγόρου του Καταναλωτή. Υπέρ του διορισμού του τάχθηκαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, παρών ψήφισαν τα υπόλοιπα κόμματα.

Ο πρώην βουλευτής και πρώην γραμματέας της ΝΔ επιλέχθηκε από τον πρώην υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και η έγκριση της τοποθέτησής του είχε ματαιωθεί λόγω του ανασχηματισμού. Η αλλαγή σκυτάλης στο υπουργείο δεν άλλαξε τον αρχικό σχεδιασμό με το νέο υπουργό Νίκο Δένδια να τον προτείνει και επισήμως στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Ο νέος Συνήγορος του Καταναλωτή υπογράμμισε πως στόχος του είναι να γίνει περισσότερος γνωστός ο θεσμός, ενώ παρέθεσε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία κατά τα έτη 2012 -2013 από το 80% των υποθέσεων, το 73% επιλύεται υπέρ του καταναλωτή. Αν μάλιστα, όπως είπε, υπήρχε η δυνατότητα επιβολής προστίμων θα είχε θετικά αποτελέσματα.

Στις ερωτήσεις που δέχθηκε για κόκκινα δάνεια, πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, τράπεζες, αλυσίδες σούπερ μάρκες και Digea, ο Λευτέρης Ζαγορίτης υπογράμμισε όποια καταγγελία έρχεται και είναι νόμω και ουσία βάσιμη θα εξετάζεται, καθώς ο Συνήγορος του Καταναλωτή δεν εξαρτάται από κανέναν.

Για κομματικούς διορισμούς μίλησε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η Θεοδώρα Τζάκρη από τους Ανεξάρτητους Δημοκρατικούς Βουλευτές με τον Λευτέρη Ζαγορίτη να απαντά πως θα λειτουργήσει με αντικειμενικότητα και αμεροληψία, με ακρόαση όλων των μερών στη βάση του νόμου και με διαφάνεια.

«Προτιμώ την επιλογή προσώπων με παρουσία στα κοινά και να κρίνονται, από κάποιους που δεν έχουν εμπειρία», ανέφερε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης τασσόμενος στο πλευρό του Λευτέρη Ζαγορίτη, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας.

By