Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης: Εγκύκλιος για τις καταργήσεις- συγχωνεύσεις

 Παρακολούθηση της πορείας υλοποίησης της διαδικασίας, με τον εντοπισμό τυχόν καθυστερήσεων

mitsotakis xristofilopoulou fosphotos2

Την αποτύπωση της πορείας υλοποίησης των καταργήσεων ή συγχωνεύσεων υπηρεσιών ή φορέων του δημοσίου τομέα, καθώς και την παροχή στοιχείων περί οικονομικού οφέλους από αυτές τις καταργήσεις-συγχωνεύσεις, ζητά με εγκύκλιό του από τα υπουργεία, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, «οι καταργήσεις-συγχωνεύσεις των φορέων των υπουργείων εντάσσονται στα μεταρρυθμιστικά μέτρα που προωθούνται στον δημόσιο τομέα, με κεντρικό στόχο αφενός την ορθολογική αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα και αφετέρου τη μη επιβάρυνση του προϋπολογισμού με τα έξοδα λειτουργίας υπηρεσιών και φορέων που δεν εξυπηρετούν πλέον το δημόσιο συμφέρον. Οι καταργήσεις- συγχωνεύσεις των φορέων αυτών πραγματοποιήθηκαν με βάση τους Νόμους 3895/2010, 4002/2011 και 4109/2013».

Όπως επισημαίνει ο κ. Μητσοτάκης, η αποστολή της εγκυκλίου εντάσσεται στην ανάγκη για την αποτελεσματική παρακολούθηση της πορείας υλοποίησης των καταργήσεων- συγχωνεύσεων, με τον εντοπισμό τυχόν καθυστερήσεων (όσον αφορά πχ στην ολοκλήρωση της διενεργούμενης εκκαθάρισης και των διαδικασιών τακτοποίησης του προσωπικού, στην αξιοποίηση των ιδιόκτητων κτιρίων και τη λήξη των μισθώσεων των μη ιδιόκτητων, στη διασφάλιση, μεταφορά και αξιοποίηση του κάθε είδους εξοπλισμού κλπ), καθώς και την επιτάχυνση, όπου απαιτείται, των προβλεπόμενων ενεργειών.

Τέλος, σημειώνεται ότι τα υπουργεία υποχρεώνονται, προκειμένου να καταστεί εφικτός ο υπολογισμός του όποιου δημοσιονομικού οφέλους προκύπτει από την προώθηση δράσεων κατάργησης ή συγχώνευσης υπηρεσιών και φορέων τους, να προβούν στη συμπλήρωση συγκεκριμένου πίνακα για τα οικονομικά οφέλη που προκύπτουν.

Πηγή: ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By