Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

YΠΟΙΚ: Διευκρινίσεις για την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση

Η εγκύκλιος του αρμόδιου υπουργείου

estiasiΔιευκρινίσεις για την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, στο 13% από 23% από 1ης Αυγούστου, παρέχει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, πρόκειται για μέτρο προσωρινό, το οποίο θα εφαρμοστεί πιλοτικά έως τις 31 Δεκεμβρίου, με σκοπό να αξιολογηθούν οι επιπτώσεις του στην τόνωση της αγοράς και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, προκειμένου να αποφασισθεί η περαιτέρω εφαρμογή του, εφόσον δεν παρατηρηθεί σημαντική μείωση των εσόδων.

Ειδικότερα, για τους τελευταίους πέντε μήνες του 2013 υπάγεται στο χαμηλότερο συντελεστή η παροχή υπηρεσιών εστίασης από τις επιχειρήσεις εκμετάλλευσης καφενείων, καφετεριών, ζαχαροπλαστείων, εστιατορίων, ψητοπωλείων, οινομαγειρείων και λοιπών συναφών προς αυτές επιχειρήσεων, εκτός από την εκμετάλλευση των κέντρων διασκέδασης και τη διάθεση ποτών που περιέχουν οινόπνευμα σε οποιαδήποτε αναλογία, που υπάγονται στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ.

Συνεπώς, για τους τελευταίους πέντε μήνες του 2013 η παροχή υπηρεσιών εστίασης από τις ανωτέρω επιχειρήσεις, εκτός των κέντρων διασκέδασης, δηλαδή η διάθεση έτοιμων προς άμεση επιτόπια κατανάλωση φαγητών και μη αλκοολούχων ποτών γενικά, υπάγεται στο μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ.

Διαβάστε την εγκύκλιο fpa

(Visited 1 times, 1 visits today)
By