Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Εγνατία Οδός: σταυροδρόμι επιχειρηματικότητας

Ελλάδα και Βουλγαρία ανοίγουν νέους επιχειρηματικούς δρόμους

ΕΓΝΑΤΙΑΔιήμερο συνέδριο με θέμα: Επιχειρηματικότητα στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας Βουλγαρίας: παρόν και μέλλον διοργανώνει την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013 (ώρα 18:00) και την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013 (ώρα 10:30) στο Ξενοδοχείο Porto Palace στη Θεσσαλονίκη, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης (ΑΔΜΘ).

Το διήμερο τελικό συνέδριο υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου “Cross – Border Vertical Axes of Entrepreneurship in Support of Youth and Women – (EGNATIA VAE)” το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και από Εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Βουλγαρίας, στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα – Βουλγαρία 2007 – 2013». Το έργο υλοποιείται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (Επικεφαλής Εταίρος), το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, South West University of Blagoevgrad, “Neofit Rilski” και το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Blagoevgrad.

Στο Συνέδριο θα συμμετέχουν ομιλητές από τον ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό κόσμο και θα παρουσιαστούν πρακτικές που προωθούν την ανάπτυξη της επιχειρηματικής εξωστρέφειας και τη διεθνοποίηση των επιχειρήσεων. Επίσης, θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του έργου και η λειτουργία των δύο Κέντρων Επιχειρηματικότητας (σε Ελλάδα και Βουλγαρία) που συστάθηκαν στο πλαίσιο του έργου. Το Συνέδριο θα πλαισιωθεί από παρουσιάσεις ωφελουμένων (επιχειρήσεις ή /και ανέργους) από τις δράσεις του έργου. Τέλος, θα συζητηθούν οι τρόποι με τους οποίους η συνεχής εξέλιξη των διαδικασιών μεταφοράς γνώσης και δικτύωσης οδηγούν σε βιώσιμες επιδόσεις στον τομέα της επιχειρηματικότητας, καθώς και οι προϋποθέσεις για την επιβίωση και ανάπτυξη των επιχειρήσεων.

By