Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

«Εδώ δεν κάνουμε κατάληψη, είναι Βουλή»

Άγρια κόντρα μεταξύ Μητσοτάκη- Μπαλασόπουλου

balasopoulosA

Μαλλιά κουβάρια έγιναν στη Βουλή Μητσοτάκης- Μπαλασόπουλος. Στην επιτροπή που συζητά το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την «ανοικτή διάθεση και περαιτέρω χρήση εγγράφων, πληροφοριών και δεδομένων του δημόσιου τομέα».

Την ώρα της ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη ο πρόεδρος της ΠΟΕ- ΟΤΑ διαμαρτυρόταν συνεχώς και λίγο έλειψε να τιναχθεί η διαδικασία στον αέρα.

«Το τι είναι παρατυπία και τι όχι θα το κρίνει τελικά το ΑΣΕΠ… Ο νόμος θα εφαρμοστεί… Εδώ δεν κάνουμε κατάληψη, είναι Βουλή», ήταν το σχόλιο του υπουργού που τον καλούσε να συμμορφωθεί.

«Ήρθατε να μου υποδείξεις, φιλοξενούμενος είμαι», φώναζε ο Θέμης Μπαλασόπουλος και ο βουλευτής της ΝΔ Λάζαρος Τσαβδαρίδης άρχισε να φωνάζει λέγοντας πως «αν δεν μπορούν να σεβαστούν διαδικασίες, να περάσουν έξω».

«Θα διακόψω την συνεδρίαση», αντέδρασε ο πρόεδρος της επιτροπής Κυριάκος Βιρβιδάκης και σιγά- σιγά τα πνεύματα ηρέμησαν.

«Φοβάμαι μήπως έχουμε μέρες του ’92 όταν ένας άλλος πρωθυπουργός ήθελε να ιδιωτικοποιήσει τις αστικές συγκοινωνίες»! Τάδε έφη Θέμης Μπαλασόπουλος στη Βουλή,  μετά την αποχώρηση του Κυριάκου Μητσοτάκη από την επιτροπή και άναψε φωτιές.

Νωρίτερα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ξεκαθάριζε πως τα ψέματα τελείωσαν και πως ο νόμος θα εφαρμοστεί και για την αξιολόγηση και για τον έλεγχο των συμβάσεων. «Ο νόμος δεν είναι α λα καρτ, νόμος δεν είναι μόνον το δίκιο του εργάτη και ότι αρέσει στις συνδικαλιστικές οργανώσεις», είπε και ήταν απολύτως σαφής, λέγοντας πως δεν πρόκειται να κάνει πίσω στον έλεγχο της νομιμότητας και πως το μόνο που συζητά είναι οι συνέπειες των παρατυπιών.

By