Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Εδώ τα καλά αμοιβαίααααα….

Ο γκουρού των χρηματιστηρίων που «κλείνει» το μάτι αφήνοντας υποσχέσεις

mobius1Κάποιοι σε αυτή την χώρα θεωρούν πως οι Έλληνες εξακολουθούν να είναι τριτοκοσμικοί επενδυτές που «τσιμπάνε» στον πρώτο κουστουμαρισμένο γκουρού των χρηματιστηρίων που του «κλείνει» το μάτι αφήνοντας υποσχέσεις για το ότι θα τους κάνει πλούσιους.

Την ίδια στιγμή δε αναγάγουν τους κερδοσκόπους σε τιμητές της χώρας μας, που έχουν άποψη για τα πάντα και δεν διστάζουν να δίνουν πατρικές συμβουλές του τύπου «μην φοβάστε τις αποκρατικοποιήσεις», ή ακόμη εκφράζουν προτάσεις για την διαχείριση του χρέους.

Και βέβαια το σχόλιο γίνεται επί της ευκαιρίας της επίσκεψης του Μάρκ Μόμπιους του γνωστού ομίλου διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων, καλεσμένος από την Eurobank και την Citibank με τις οποίες ο γκουρού συνεργάζεται στην προώθηση των προϊόντων του στην Ελλάδα.

Για να γίνουμε όμως πιο συγκεκριμένοι, αυτό που πραγματικά συμβαίνει είναι πως ο διεθνής επενδυτής ήρθε για να προωθήσει την «πραμάτεια» του δίνοντας την αίσθηση του κύρους που υποτίθεται πως προσδίδει η παρουσία του. Είναι γνωστό άλλωστε στα διεθνή dealing rooms πως αυτή η κατηγορία ανθρώπων έχουν συνήθως μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους.

Στην ουσία του θέματος τώρα και πέρα από το γεγονός ότι από γκουρού τύπου Μόμπιους και τα καλά τους λόγια, έχουμε χορτάσει το τελευταίο διάστημα, τα εύσημα θα μπορούσαν να δοθούν αν ο Μόμπιους είχε ανακαλύψει το χρηματιστήριο και γενικά τις ευκαιρίες όταν ο Δείκτης ήταν στις 600 ή τις 700 μονάδες και όχι στις 1150 μονάδες που βρίσκεται σήμερα.

Διότι η χρονική συγκυρία που επέλεξε για να μιλήσει, εύκολα μπορεί να συνδεθεί με το επόμενο βήμα του κερδοσκοπικού παιχνιδιού που λαμβάνει χώρα με τις Ελληνικές μετοχές αυτή την περίοδο. Το επαγγελματικό ξεφόρτωμα δηλαδή…

Αντώνης Τάντουλος

(Visited 1 times, 1 visits today)
By