Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΕΕ: Δεσμεύει τα περιουσιακά στοιχεία του Γιανουκόβιτς και άλλων 18

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνέρχονται την Πέμπτη σε μια έκτακτη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες για να εξετάσουν τις πιθανές δράσεις κατά της Ρωσίας εξαιτίας της στρατιωτικής της δράσης στην Ουκρανία

victor-ukraineA

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε την Πέμπτη τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων 18 ατόμων, ύποπτων για τη διασπάθιση χρήματος του ουκρανικού κράτους. Μεταξύ αυτών βρίσκεται και ο ανατραπείς πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ο οποίος διέφυγε από το Κίεβο τον περασμένο μήνα. Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνέρχονται την Πέμπτη σε μια έκτακτη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες για να εξετάσουν τις πιθανές δράσεις κατά της Ρωσίας εξαιτίας της στρατιωτικής της δράσης στην Ουκρανία, εν μέσω πιέσεων μεταξύ της Μόσχας και της Δύσης. «Αυτή είναι η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που έχουμε την αντίληψη στην Ευρώπη μιας πραγματικής απειλής για τη σταθερότητα μας, ακόμα και για την ειρήνη στην ήπειρο», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο την Τετάρτη.

Η Ρωσία συμφώνησε κατά τη διάρκεια συνομιλιών την Τετάρτη στο Παρίσι να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με τις ευρωπαϊκές χώρες και τις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με την αναταραχή στην Κριμαία, αλλά αρνήθηκε την διεξαγωγή άμεσων συνομιλιών με τη νέα κυβέρνηση της Ουκρανίας.

By