Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ: ΘΕΛΩ, ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ»

Η Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης, επ’ ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Εθελοντισμού, διοργάνωσε στις 5 Δεκεμβρίου 2013 εκδήλωση με θέμα «Εθελοντισμός: Θέλω, Συμμετέχω, Υποστηρίζω»

ape12134

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η προώθηση της πρακτικής του εθελοντισμού στο ευρύτερο κοινό και η ανταλλαγή εμπειριών ανάμεσα σε κοινωνικούς φορείς που δραστηριοποιούνται σε διάφορους θεματικούς τομείς εθελοντικής προσφοράς.

Τις εργασίες της εκδήλωσης άνοιξε ο Γενικός Γραμματέας Μέσων Ενημέρωσης, Δρ. Ιωάννης Αντ. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος απηύθυνε θερμό χαιρετισμό και αναφέρθηκε στη σημασία του εθελοντισμού. Παράλληλα, ανακοίνωσε τη βράβευση του ΣΚΑΪ για την προσφορά του στην προώθηση και προβολή του εθελοντισμού, ενώ εξέφρασε την πρόθεση της ΓΓΜΕ να βραβεύει κάθε χρόνο ένα Μέσο που θα προάγει τις αξίες του εθελοντισμού με δράσεις κοινωνικής προσφοράς.

Στο πάνελ των ομιλητών – το οποίο συντόνιζε ο διευθυντής ειδήσεων του ραδιοφωνικού σταθμού Real FM κ. Γιάννης Παπαδόπουλος – συμμετείχαν ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ιδρύματος Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης, κ. Παναγιώτης Μανούρης, ο εκπρόσωπος του Τμήματος Προγραμμάτων και Διεθνούς Συνεργασίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αποστολή, κ. Βασίλης Μεϊχανετσίδης, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ελληνικού παραρτήματος της οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα, κ. Χρήστος Χρήστου, η εκπρόσωπος της οργάνωσης Το Χαμόγελο του Παιδιού, κα Κυριακή Μπούρχα, ο Γ.Γ. του Δ.Σ. του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Παπάγου-Χολαργού και μέλος της εθελοντικής ομάδας δασοπροστασίας του εν λόγω Δήμου, κ. Κωνσταντίνος Φιλιππακόπουλος, και ο ιδρυτής του Δικτύου Κοινωνικής Προσφοράς Καλλιθέας και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Η Καλλιθέα Αλλάζει», κ. Δημήτριος Κάρναβος.

Το βραβείο στο ΣΚΑΪ απένειμε ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, κ. Σίμος Κεδίκογλου στο Γενικό Διευθυντή του σταθμού κ. Ιωάννη Σπανολιό.

Την εκδήλωση στήριξαν με δύο δράσεις / ποδηλατοδρομίες και διανομή ενημερωτικών / προωθητικών φυλλαδίων για την εκδήλωση στην ευρύτερη περιοχή της Καλλιθέας/Ακρόπολης, στις 2 και 4 Δεκεμβρίου, η τοπική ποδηλατική ομάδα της Καλλιθέας Monday Wheels.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By