Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εθνικές εκλογές μέσα στο 2014 βλέπει ο Παπαδημούλης

«Πατάμε γερά πάνω στα αποτελέσματα του α” γύρου και διεκδικούμε μια νίκη με μεγάλη διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές που θα επιταχύνει θετικές πολιτικές εξελίξεις»  σημειώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του κόμματος

papadimoulis

«Μητέρα όλων των πολιτικών μαχών» χαρακτηρίζει την επόμενη Κυριακή ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ , Δημήτρης Παπαδημούλης, σε συνέντευξή του στη webtv του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Οι ευρωεκλογές, που είναι κορυφαία πολιτική αναμέτρηση και η ολοκλήρωση των αυτοδιοικητικών εκλογών στο β” γύρο. Πατάμε γερά πάνω στα αποτελέσματα του α” γύρου και διεκδικούμε μια νίκη με μεγάλη διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές που θα επιταχύνει θετικές πολιτικές εξελίξεις» σημειώνει ο κ. Παπαδημούλης και προσθέτει: «Μια καθαρή, μεγάλη διαφορά και με μία ψήφο πρωτιά είναι νίκη, αλλά μια καθαρή, μεγάλη διαφορά θα είναι θρίαμβος. Πιστεύω ότι ο στόχος το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στις 25 Μαΐου να είναι πάνω από το άθροισμα ΝΔ και Ελιάς. Μπορεί να μην είναι εύκολος, εξασφαλισμένος, είναι όμως εφικτός. Πιστεύω ότι έτσι και αλλιώς θα έχουμε πολιτικές εξελίξεις, εθνικές εκλογές μέσα στο 2014, το θέμα είναι ο αέρας που θα δώσει το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών να είναι αέρας νίκης για τον ΣΥΡΙΖΑ».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για την ανάγκη σταθερότητας στη χώρα, ο κ. Παπαδημούλης σημειώνει: «Είναι εντυπωσιακό ότι ο κ. Σαμαράς αποδέχθηκε, υπό το φόβο του μαυρίσματος της ΝΔ στην ευρωκάλπη, το βασικό πολιτικό μήνυμα που θα δοθεί μέσα από τις εκλογές. Μόνο που προσπάθησε να το αντιστρέψει. Είπε, δηλαδή, ότι αν χάσει η ΝΔ και ο σύμμαχός της, η Ελιά, στις εκλογές, θα κινδυνέψει η σταθερότητα. Δεν θα κινδυνέψει η σταθερότητα, θα κινδυνέψει η ακραία, μονομερής μνημονιακή λιτότητα και θα ταρακουνηθούν γερά οι καρέκλες του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου. Αυτό προσωπικά το θεωρώ θετικό και είμαι ευτυχής γιατί το θεωρούν εξαιρετικά θετικό και εκατομμύρια Έλληνες. Μπορεί να στεναχωρεί το διεθνές οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο, που θεωρεί πιο βολική για τα συμφέροντά του μια κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου από μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί η κ. Μέρκελ και οι υποστηρικτές της να έχουν κάνει τη δουλειά τους βολικά με τον κ. Σαμαρά και γι” αυτό να φοβούνται μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο φόβος τους, η ελπίδα μας».

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα του α” γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει: «Η επιτυχία της Ρένας Δούρου και του Γαβριήλ Σακελλαρίδη στην Αττική είναι πολύ σημαντική γιατί έχει ισχυρό συμβολισμό και εκφράζει το 1/3 της χώρας. Κατά τα άλλα, αν δούμε το σύνολο των επιδόσεων τω υποψηφίων που στηρίξαμε σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, βγάζουμε το συμπέρασμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πενταπλασίασε την εκπροσώπησή του, την επιρροή του την αυτοδιοικητική στο επίπεδο της περιφέρειας. Ήμασταν ένα κόμμα του 4% το πολύ και τώρα είμαστε ένα κόμμα του 20% στο επίπεδο των περιφερειών».

Ερωτηθείς για τη συμμετοχή του στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παπαδημούλης διαβεβαιώνει ότι αν εκλεγεί ευρωβουλευτής , αν γίνουν γρήγορα εκλογές δεν θα είναι υποψήφιος για το εθνικό κοινοβούλιο. «Είπαμε να συγκροτήσουμε μια Εθνική ΣΥΡΙΖΑ, ένα πανίσχυρο ευρωψηφοδέλτιο, που μαζί με την πολιτική μας, με την υποψηφιότητα Τσίπρα για την Κομισιόν, που φάνηκε πόσο σημαντική είναι και για τη χώρα και για την Αριστερά στο ευρωντιμπέιτ, όπου «έσκισε» ο Τσίπρας, να μας οδηγήσουν σε μια μεγάλη νίκη. Ο στόχος είναι απλός. Εμείς δεν είμαστε για τις σίγουρες θέσεις. Παραιτήθηκα, λοιπόν, από βουλευτής, από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος για να τα δώσω όλα με τους συνυποψηφίους μου για μια μεγάλη νίκη. Αν τα καταφέρουμε, πάλι συλλογικά θα δούμε τα επόμενα βήματα. Αν, όμως, γίνουν γρήγορα εθνικές εκλογές, τότε δεν θα ξανακατέβω στο εθνικό Κοινοβούλιο, θα οργώσω όλη την Ελλάδα δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα χωρίς τους περιορισμούς του σταυρού ή των εμφανίσεων στα ΜΜΕ για να κερδίσουμε μια μεγάλη νίκη και στις εθνικές εκλογές»» καταλήγει ο κ.Παπαδημούλης

By