Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Εθνική: Δεν έχει πωληθεί ακόμα η Πανγαία – Στα 653,1 εκατ. ευρώ το ποσό εξαγοράς

Το managment της εταιρίας αναμένεται να παραμένει στην ΕΤΕ για τα επόμενα 5 χρόνια

ethniki_trapeza638Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ανακοίνωσε την Τρίτη ότι μέχρι σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί η συναλλαγή για την πώληση και μεταβίβαση πακέτου μετοχών της Πανγαία.

Το ποσό για την εξαγορά της θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζας αναμένεται να φτάσει τα 653,1 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του 66% της «Πανγαία» με το managment της εταιρίας να παραμένει στην ΕΤΕ για τα επόμενα 5 χρόνια. Η συμφωνία έχει ήδη εγκριθεί από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ενώ το «πράσινο φως» έδωσε και η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν (DGCom).

Η συναλλαγή θα γίνει με την καταβολή μετρητών, την εισφορά ακινήτου της Ιnvel σην Ιταλία το οποίο έχει εκτιμηθεί στα 70 εκατ. ευρώ και με δανεισμό. Η Εθνική Τράπεζα θα χορηγήσει δάνειο στον αγοραστή με επιτόκιο κοντά στο 3% ενώ η αγορά των μετοχών θα γίνει στην τρέχουσα αποτίμηση του ενεργητικού της Πανγαία, χωρίς δηλαδή discount αν και σε ανάλογες περιπτώσεις το discount κυμαίνεται από 15% έως 38%.

Όπως αναφέρει η τράπεζα, κατόπιν σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και των από 9.10.2013 ανακοινώσεων μας σχετικά με τις εξελίξεις στη διαδικασία μεταβίβασης πακέτου μετοχών της θυγατρικής εταιρίας «Εθνική Πανγαία Α.Ε.Ε.Α.Π.» σε υποψήφιο αλλοδαπό επενδυτή, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι μέχρι σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί η συναλλαγή για την πώληση και μεταβίβαση πακέτου μετοχών της εταιρίας, καθώς βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη η διαδικασία λήψης των τελικών εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές και φορείς.

Αμέσως μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, η Εθνική Τράπεζα θα ενημερώσει άμεσα το επενδυτικό κοινό σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο υφιστάμενο νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By