Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ξεκινάει η «μητέρα των μαχών» για την Εθνική

Ξεκινά και τυπικά η αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου

Του Νίκου Φιλιππίδη

Ethniki
FOSPHOTOS

«Η μητέρα των μαχών» για την Εθνική τράπεζα ξεκινάει σήμερα, καθώς ξεκινά και τυπικά η αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου η οποία θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 13 Ιουνίου.

Από την έκβαση της θα κριθεί σε σημαντικό βαθμό η διατήρηση της στην νέα τάξη πραγμάτων που δημιουργείται στην εγχώρια τραπεζική αγορά. Για το σκοπό αυτό έχουν κινητοποιηθεί σημαντικοί Έλληνες, Ομογενείς και Ξένοι ισχυροί επιχειρηματίες προκειμένου να συνδράμουν στην προσπάθεια, με σημαντικότερη όλων να θεωρείται η πλευρά Λάτση η οποία φέρεται να συνδράμει με ένα ποσό άνω των 100 εκ. ευρώ, ενώ στην λίστα με τους επιχειρηματίες που θα βάλουν σημαντικά ποσά περιλαμβάνονται εφοπλιστές όπως ο Π. Τσάκος, ο Β. Μαρινάκης και ο Α. Κωνσταντακόπουλος.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι η διοίκηση της Εθνικής έχει καταφέρει να δεσμεύσει την συμμετοχή επιχειρηματιών μέχρι του ποσού των 800 εκ. ευρώ εξασφαλίζοντας ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας του εγχειρήματος. Στόχος της ωστόσο είναι να συγκεντρώσει περί τα 1,17 δις. ευρώ,

Με βάση τις διαδικασίες της αύξησης κεφαλαίου της Εθνικής σήμερα 30 Μάιου θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση των μετοχών της Εθνικής καθώς και το δικαίωμα. Υπενθυμίζεται ότι η περίοδος διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων είναι 30 Μάιου με 7 Ιουνίου ενώ στις 13 Ιουνίου ολοκληρώνεται η αύξηση κεφαλαίου.

Σημειώνεται ότι από σήμερα η μετοχή της Εθνικής επιστρέφει στο χρηματιστηριακό ταμπλό με αναπροσαρμοσμένο αριθμό μετοχών (122.660.120 μετοχές) μετά το reverse split και προσαρμοσμένη τιμή (4,53 ευρώ) μετά και την αποκοπή του δικαιώματος. Σήμερα ξεκινά και η διαπραγμάτευση του δικαιώματος με αρχική τιμή τα 4,45 ευρώ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By