Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Εθνικό σχέδιο για το χρέος προκρίνουν Διαμαντοπούλου, Δαμανάκη και Δήμας

Η διαπραγμάτευση απαιτεί «Εθνική Ελλάδος» σημειώνει χαρακτηριστικά η πρώην επίτροπος της Κομισιόν, Άννα Διαμαντοπούλου 

diamantopoulou 01

Την ανάγκη ύπαρξης ενός εθνικού σχεδίου διαπραγμάτευσης του χρέους τονίζουν η επίτροπος Μαρία Δαμανάκη και δύο πρώην επίτροποι, η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Σταύρος Δήμας με δηλώσεις τους στην Real News.

Η διαπραγμάτευση απαιτεί «Εθνική Ελλάδος» σημειώνει χαρακτηριστικά η πρώην επίτροπος της Κομισιόν, Άννα Διαμαντοπούλου, συμπληρώνοντας μεταξύ άλλων: «Επειδή η διαπραγμάτευση του χρέους είναι προ των πυλών, η συνεννόηση και η συναίνεση σε μία κοινή πρόταση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης είναι η βασική προϋπόθεση να επιτύχουμε την αποδοχή της ελληνικής πρότασης που θα έχει αξιοπιστία και και θα δίνει εγγυήσεις υλοποίησης της»

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η επίτροπος Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας, Μαρία Δαμανάκη: «Η Ελλάδα έχει ανάγκη από εθνικό σχέδιο διαπραγμάτευσης του χρέους. Ένα σχέδιο ρεαλιστικό που θα στηριχθεί από την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση, ώστε να είναι ισχυρό στη διαπραγμάτευση που θα γίνει. Το σχέδιο αυτό το χρειαζόμαστε άμεσα. Tώρα που οι συνθήκες μας δίνουν πλεονεκτήματα».

stavrosdimas

Για την ανάγκη δημιουργικής συναίνεσης και πνεύματος ενότητας κάνει λόγο και ο Σταύρος Δήμας. «Για την επιτυχή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων θα χρειαστούν σκληρή προσπάθεια, δημιουργική συναίνεση και ένα πνεύμα ενότητας των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων. Συναίνεση δεν σημαίνει πάντα ομοφωνία. Σημαίνει ότι η λήψη αποφάσεων προϋποθέτει μια προσπάθεια να ενσωματωθούν οι εύλογες, καλόπιστες και δόκιμες προτάσεις και ανησυχίες όλων ή των περισσότερων πολιτικών δυνάμεων, τηρώντας τους δημοκρατικούς κανόνες» υπογραμμίζει με έμφαση.

By