Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τσίπρας: Το σχέδιο για νέο, πιο ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ

Αποκαλυπτική συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα για την εξέλιξη του κόμματος.

tsiprasΤη μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο δημοκρατικό κόμμα της Αριστεράς περιγράφει ο Αλέξης Τσίπρας εν όψει του ιδρυτικού συνεδρίου, στην εφημερίδα «ΈΘνος της Κυριακής»,  κάνοντας λόγο για μια καινούργια προσπάθεια «χωρίς κεκτημένα και συνήθειες».

Στην συνέντευξή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι υπάρχει τρόπος να κατοχυρωθεί η εσωκομματική δημοκρατία, να αποτραπούν αποκλεισμοί στα όργανα, χωρίς ξεχωριστές λίστες, σημειώνοντας ωστόσο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει διακριτά πολιτικά ρεύματα και ιδεολογικές συνιστώσες.

Ο Αλέξης Τσίπρας τονίζει επίσης ότι στόχος είναι «η κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας με αριστερό και ριζοσπαστικό πρόγραμμα» και χαρακτηρίζει «ανέκδοτα» τα όσα λέγονται περί «μειωμένης δημοκρατίας» στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν υπάρχει σοβαρός άνθρωπος που θα ισχυριστεί ότι το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η μειωμένη δημοκρατία. Ας τελειώνουμε με τα ανέκδοτα» υπογραμμίζει ο κ. Τσίπρας. Επιμένει στην ανάγκη για ενότητα της Αριστεράς, η οποία θα φθάνει έως την Αριστερά της σοσιαλδημοκρατίας.

Υποστηρίζει πως τριβές στην κυβέρνηση δεν προκαλεί η στάση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά «το ακροδεξιό περιβάλλον Σαμαρά που κυβερνά τον τόπο» και επικρίνει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως «δείχνει να μην έχει καταλάβει ότι δεν άλλαξαν οι προοδευτικοί πολίτες, αλλά το κόμμα του για να γίνει συνιστώσα της Δεξιάς».

By