Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Εικοσιέξι πρώην μέλη της ΔΗΜΑΡ στην Ελιά

Κίνηση με την ονομασία Μεταρρυθμιστική Αριστερά ίδρυσαν πολίτες που στηρίζουν, πλέον, την Ελιά

kentroaristera800_181013

 

Κίνηση με την ονομασία «Μεταρρυθμιστική Αριστερά» ίδρυσαν πολίτες που στηρίζουν, πλέον, την Ελιά

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση,  πρόκειται για πολίτες που είτε ως πρώην μέλη της ΔΗΜΑΡ, είτε ως ανένταχτοι της ευρύτερης αριστεράς, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των 58,« πιστεύοντας ότι το εγχείρημα μπορεί συμβάλλει στην ανασυγκρότηση του χώρου ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ». Προσθέτουν , επίσης, ότι «η συνδιάσκεψη της Ελιάς – Δημοκρατικής Παράταξης, στις 8 και 9 Μαρτίου, συνιστά ένα πρώτο ελπιδοφόρο βήμα, σ’ αυτήν την κατεύθυνση».

Διαβάστε την ανακοίνωση

Ανταποκριθήκαμε από την πρώτη στιγμή στο κάλεσμα των 58, αναγνωρίζοντας την ανάγκη συγκρότησης μιας ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατικής παράταξης στο πολιτικό σύστημα.

Ενταχθήκαμε στις τοπικές επιτροπές πρωτοβουλίας, είτε ως πρώην μέλη της ΔΗΜΑΡ, είτε ως ανένταχτοι της ευρύτερης αριστεράς, πιστεύοντας ότι το εγχείρημα μπορεί συμβάλλει στην ανασυγκρότηση του χώρου ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Θεωρούμε ότι η συνδιάσκεψη της Ελιάς – Δημοκρατικής Παράταξης, στις 8 και 9 Μαρτίου, συνιστά ένα πρώτο ελπιδοφόρο βήμα, σ’ αυτήν την κατεύθυνση.

Εκτιμούμε ότι το κενό στην πολιτική ζωή, δεν μπορεί να καλυφθεί με την εξ αποστάσεως κριτική στήριξη ή με νέα κόμματα τα οποία ευαγγελιζονται την ηθική τους καθαρότητα.

Ξέρουμε ότι η συνέχεια δεν θα είναι εύκολη, αλλά επίσης ξέρουμε ότι τον δρόμο για την ανασυγκρότηση της δημοκρατικής- προοδευτικής παράταξης αξίζει να τον περπατήσουμε.

Αναγνωρίζουμε ότι στη χώρα πρέπει να αλλάξουν πολλά, τα οποία όμως έρχονται σε ρήξη με το πελατειακό καθεστώς το οποίο έχει κτιστεί μεθοδικά επί δεκαετίες στο πολιτικό σύστημα της χώρας. Έχουμε συνείδηση ότι όσα πρέπει να γίνουν δεν θα είναι πάντα εύκολα και ότι θα συναντήσουν αντιδράσεις από τις δυνάμεις οι οποίες δεν εξυπηρετούνται από μια δημοκρατική και φιλελεύθερη διακυβέρνηση της χώρας. Βλέπουμε ότι οι δυνάμεις του λαϊκισμού, της αβελτηρίας και των οργανωμένων συμφερόντων προβάλουν σθεναρή αντίσταση στις μεταρρυθμίσεις οι οποίες απαιτούνται και μας τρομάζει η ενίσχυση του φασισμού στην χώρα. Στην μάχη αυτή χρειαζόμαστε όλοι και αυτό το σχέδιο στηρίζουμε με τη συμμετοχή μας στην «Ελιά – Δημοκρατική Παράταξη»

Θέλουμε να είμαστε παρόντες στην πρώτη μεγάλη αναμέτρηση, αυτήν των ευρωεκλογών επειδή το διακύβευμα είναι μεγάλο. Η κρίσιμη επιλογή συνοψίζεται στο τι πρέπει να αλλάξει προκειμένου να διατηρηθεί ο πυρήνας του ευρωπαϊκού κοινωνικοοικονομικού μοντέλου, που βρίσκεται σήμερα σε αφόρητη πίεση. Και οι αλλαγές των συσχετισμών μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι καθοριστικές και για την δική μας θέση μέσα σ’ αυτήν.

Θεωρούμε ότι η εκλογική ενίσχυση της Ελιάς στις επερχόμενες Ευρωεκλογές θα είναι καθοριστική για τη συνέχεια του εγχειρήματος της Δημοκρατικής Παράταξης γι αυτό και καλούμε τους Έλληνες Πολίτες να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές το ψηφοδέλτιο της «Ελιάς – Δημοκρατικής Παράταξης». Η παράταξη μπορεί και έχει χρέος να συνεχίσει να πλαταίνει μετά τις ευρωεκλογές. Για να συμβεί όμως αυτό πρέπει να βγει όσο το δυνατό πιο ενισχυμένη από τη μάχη των Ευρωεκλογών.

Ο Μανόλης Αναγνωστάκης έγραψε «δύο κατηγορίες πάντα: οι δρώντες και οι θεατές». Και εμείς δεν ήμασταν ποτέ θεατές.

Μεταρρύθμιστικη Αριστερα, ένα ακόμα κλαδί στην Ελιά.

Μεταξύ αυτών που υπογράφουν το κείμενο είναι: Μάνος Γλαμπεδάκης, Μανώλης Γκαζής, Κώστας Πέτρουλας, Μιχάλης Δεμοιρος, Νινουκα Εμπραλιτζε, Λια Σκλαβενιτου, Γιαννης Πουλάκης, Δημήτρης Κουζούλης, Κώστας Θεοδωρόπουλος, Σπύρος Μακρής, Τόλης Μαλάκος, Δημήτρης Αβδούλος, Ευη Δεληπέτρου, Ευφροσύνη Παυλακούδη, Λέλα Κωστούλα, Δημήτρης Βαντολας Αλέκος Μεθενίτης, Νίκος Γκιώνης, Γιώργος Ζέρβας, Γιώργος Αθανασόπουλος, Μαρία Ζηση, Ρούλης Εδιάρογλου, Σούλα Μπαλιούσκα, Μιχάλης Κυριακίδης Σταύρος Γκουγκουλουδης και Λέλα Παπαγιαννοπουλου.

By