Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Ειρηνική επανάσταση» χαρακτήρισε την κυβέρνησή του ο Ρέντσι

Αναφορικά με το μέλλον της Ουκρανίας ο Ματτέο Ρέντσι δήλωσε πως πρέπει όλοι να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να μείνει ανοικτή μια διπλωματική δίοδος επικοινωνίας, κρατώντας ως σημείο αναφοράς την συμφωνία της Γενεύης

Matteo-Renzi_2825899b

Ως «ειρηνική επανάσταση» χαρακτήρισε την κυβέρνησή του ο Ματέο Ρέντσι ,σε συνέντευξή που έδωσε στην εφημερίδα «Κορριέρε Ντέλλα Σέρα», προσθέτοντας ότι “το «σύστημα” δεν μπορεί να την σταματήσει».

«Δεν πρέπει να αλλάξουμε όλα, αλλά όλους. Είμαι εδώ για να αλλάξω τα μέγαρα της εξουσίας και δεν θα δεχθώ να συμβεί το ακριβώς αντίθετο», δηλώνει ο τριανταεννιάχρονος Ιταλός πρωθυπουργός.

Ο Ρέντσι προσθέτει ότι χρειάζεται μια ριζική αλλαγή των κανόνων, που διέπουν την εργασία και εξηγεί:

«Η Γερμανία, με αριστερή κυβέρνηση, το έπραξε πριν δέκα χρόνια και τώρα ηγείται της Ευρώπης. Στην Αμερική το Jobs act του Ομπάμα οδήγησε την ανεργία κάτω από το 7%, ενώ στην Ιταλία είναι στο 13% και εκείνη των νέων αγγίζει το 42%. Πρέπει να κάνουμε το παν ώστε όποιος θέλει να δημιουργήσει θέσεις εργασίας να μπορεί να το κάνει πράξη . Τις αντιστάσεις του συνδικάτου τις σεβόμαστε αλλά δεν τις συμμεριζόμαστε».

Σε ότι αφορά το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης συνασπισμού εκτιμά ότι το Δημοκρατικό κόμμα μπορεί να εξασφαλίσει περισσότερες έδρες, από όλες τις άλλες δυνάμεις που μετέχουν στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα. «Αλλά ακόμη σημαντικότερο είναι να αποφευχθεί η προσέγγιση της πολιτικής όπως την εννοεί ο Μπέπε Γκρίλο, υπό την έννοια του δημαγωγικού λαϊκισμού».

Σε σχέση με το μέλλον της Ουκρανίας, ο Ματέο Ρέντσι δηλώνει: «Πρέπει όλοι να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να μείνει ανοικτή μια διπλωματική δίοδος επικοινωνίας, κρατώντας ως σημείο αναφοράς την συμφωνία της Γενεύης».

«Δεν είναι η θέση της Ιταλίας, είναι η θέση όλων. Στην επικείμενη διάσκεψη G 7 θα πούμε ότι είμαστε υπέρ του αγωγού φυσικού αερίου South Stream. Αλλά το ενεργειακό δεν μπορεί να θεωρείται η άλλη όψη του νομίσματος των αξιών», ολοκλήρωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

By