Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Εισήγηση για αποφυλάκιση του Λαυρεντιάδη

Εξαιτίας της παρόδου του 18μήνου

lavrentiadisA

 

Την εισήγηση για να αφεθεί ελεύθερος ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης που κατηγορείται για την υπόθεση της Proto Bank έκανε τη Δευτέρα ο Εισαγγελέας λόγω λήξης του 18μηνου υποχρεωτικής κράτησης.

Ο Εισαγγελέας προτείνει να του επιβληθούν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, παράδοσης διαβατηρίου, απαγόρευσης μετακίνησης πέραν των ορίων του Ν. Αττικής, απαγόρευσης μετακίνησης με πλωτό ή εναέριο μέσο, εμφάνισης δυο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα και υποχρεωτικής διανυκτέρευσης στην οικία του.

Για τους υπόλοιπους κατηγορουμένους που κρατούνται για την ίδια υπόθεση, δηλαδή τους Δημ. Σαραμαντη, Αντώνη Αθανάσογλου, Τρ. Κολλίτζα και Σμαραγδα Λιαρμακοπουλου, η πρόταση του εισαγγελέα είναι να αφεθούν ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους δυο φορές το μήνα.

Ακόμα και αν η πρόταση του Εισαγγελέα γίνει δεκτή, ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης για να βγει από τη φυλακή πρέπει να αρθεί η κράτησή του και για την υπόθεση της ηθικής αυτουργίας στην απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του επιχειρηματία Αθηναγόρα Ανδριαδάκη τον Ιούνιο του 2012, για την οποία κατηγορείται, αν και ο ίδιος αρνείται ότι έχει οποιαδήποτε σχέση.

By