Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εισαγγελική έρευνα για μη περικοπές μισθών και μπόνους στο Δημόσιο

Μετά τις καταγγελίες για τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, τη Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου και υπερωρίες στην ΕΛ.ΑΣ.

dikaiosyniΤην παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών προκάλεσαν δημοσιεύματα του Τύπου, σύμφωνα με τα οποία συγκεκριμένες υπηρεσίες του Δημοσίου εξακολουθούν να καταβάλουν σε εργαζομένους τους, μισθούς και επιδόματα που βάσει του ενιαίου μισθολογίου θα έπρεπε να έχουν περικοπεί.

Στο εισαγγελικό στόχαστρο τίθενται οι καταγγελίες που δημοσιοποιήθηκαν στις εφημερίδες Έθνος και Real News σχετικά με τους εργαζόμενους στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ), αλλά και στη Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου, οι οποίοι φέρονται να εξακολουθούν να εισπράττουν μισθούς και επιδόματα, που θα έπρεπε να έχουν περικοπεί μετά την ψήφιση του νομικού πλαισίου για την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου.

Με άλλη εντολή της, η εισαγγελέας ζητά να διερευνηθεί δημοσίευμα της εφημερίδας Βήμα σύμφωνα με το οποίο συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ παρανόμως εισπράττουν για μεγάλο χρονικό διάστημα επιδόματα για δήθεν υπερωριακή απασχόλησή τους.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By