Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Εισαγγελική παρέμβαση για τις καταλήψεις

Εγκύκλιος της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ευτέρπης Κουτζαμάνη

mathites

Το κύμα καταλήψεων που έχει ξεσπάσει από χθες σε όλη την Ελλάδα, οδήγησε την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη στην αποστολή εγκυκλίων για το θέμα σε όλες τις Εισαγγελίες Πρωτοδικών και Εφετών πανελλαδικώς.

Οι εγκύκλιοι έχουν ως σκοπό την επιστροφή στην κανονική λειτουργία των σχολείων. Ουσιαστικά, η κ. Κουτζαμάνη παραπέμπει τους Εισαγγελείς στην εγκύκλιο του 2009 του πρώην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητεί από τους συναδέλφους της να εφαρμόσουν πιστά τις οδηγίες που περιέχονται στην εγκύκλιο του κ. Τέντε, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η κανονική λειτουργία των σχολείων και να αποτραπεί η απώλεια ωρών για τους μαθητές.

Να σημειωθεί ότι ο Τέντες στην εγκύκλιο του ανέφερε ότι σε εξαιρετικές περιπτώσεις που πραγματοποιούνται καταστροφές κ.λπ. στα σχολεία, πρέπει να παραπέμπονται στο αυτόφωρο οι εξωσχολικοί ενήλικες δράστες, ενώ σε περιπτώσεις «εξεζητημένης εγκληματικής» συμπεριφοράς από ανήλικους μαθητές να ερευνάται εάν υπάρχει παραμέληση εποπτείας από τους γονείς τους, έτσι ώστε να ασκηθεί σε βάρος τους ποινική δίωξη.

By