Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Εισβολή Κούρδων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Διμαρτυρήθηκαν για την απραξία της Ευρωπαϊκή Ένωσης στην εισβολή τζιχαντιστών στο Κομπάνι

kourdoi2

Την απόγνωση του για την απραξία που δείχνει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην βίαιη εισβολή του Ισλαμικού Κράτους στην πόλη Κομπάνι της Συτίας, εξέφρασαν δεκάδες Τούρκοι που εισέβαλαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Περίπου πενήντα διαδηλωτές έσπασαν τον προστατευτικό κλοιό στην είσοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ανέβηκαν στον τρίτο όροφο. Ως τώρα αρνούνται να φύγουν προτού ληφθούν περαιτέρρω μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Τα μέτρα προστασίας του Κοινοβουλίον έχουν στο παραλθόν επικριθεί εντόνως και φαίνεται πως οι επιρκιτές είχαν δίκιο μετά την νέα επέλαση στο κρήριο. Η ιδιωτική εταιρεία που έχει αναλάβει τη «φύλαξη» του μεγαλύτερου κοινοβουλίου στην Ευρώπη και το δεύτερο μεγαλύτερο στον κόσμο είναι η γνωστή παγκοσμίως G4S, η ίδια εταιρεία που έχει αναλάβει και τη φύλαξη του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Αθήνα.

Δεν έλειψε φυσικά και η επαφή των διαδηλωτών με τους Ευρωβουλευτές, καθώς Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από την Πορτογαλία συνομίλησε μαζί τους και στο τέλος δήλωσε πως «Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η απάντηση στον στρατό του ΙΚ»kourdoi6

 

By