Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εκαναν «τσακωτό» 69χρονο που προσποιούταν τον υπάλληλο του ΣΔΟΕ

Αναζητείται από την Αστυνομία ο συνεργός του

astinomiaΣτα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται από χθες ένας 69χρονος ημεδαπός ο οποίος είχε καταφέρει να αποσπάσει διάφορα χρηματικά ποσά από ιδιοκτήτες καταστημάτων προσποιούμενος τον υπάλληλο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.).

Εις βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία ενώ η αστυνομία αναζητά για την εμπλοκή του στην υπόθεση ακόμη ένα άτομο. Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στα αδικήματα της αντιποίησης, κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία και της απάτης, κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία, ενώ σήμερα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε όταν ιδιοκτήτρια καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Αττική, κατήγγειλε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων ότι άγνωστο άτομο, σε τηλεφωνικές επικοινωνίες «συστήθηκε» ως υπάλληλος του ΣΔΟΕ και της ζήτησε να καταθέσει με τραπεζική εντολή το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ, για να «τακτοποιήσει» δήθεν καταγγελία σχετικά με το κατάστημα της.

Μετά από αστυνομική έρευνα εντοπίστηκε ο δράστης, ως το πρόσωπο που εμφανιζόταν με στοιχεία ταυτότητας υπαρκτού υπάλληλου του ΣΔΟΕ καθώς και το τραπεζικό υποκατάστημα που χρησιμοποιούσε για τις συναλλαγές του, στην Καλλιθέα, όπου και συνελήφθη χθες Δευτέρα, αφού πρώτα είχε παραλάβει τα χρήματα, τα οποία είχε καταθέσει η καταστηματάρχης.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν:

Το χρηματικό ποσό των 1.600 ευρώ καθώς και δύο αποδείξεις εξόφλησης τραπεζικών εντολών, με εντολείς την καταγγέλλουσα για 600 ευρώ και ημεδαπό ιδιοκτήτη εστιατορίου στη Σέριφο για 1.000 ευρώ, ο οποίος όπως προέκυψε, είχε επίσης εξαπατηθεί από τον συλληφθέντα,

ένα κινητό τηλέφωνο με κάρτα SIM,

δύο πακέτα τηλεφωνικών συνδέσεων καρτοκινητής τηλεφωνίας,

ένα σημειωματάριο με ιδιόχειρες σημειώσεις.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 69χρονος μαζί με άλλο ένα άτομο, για το οποίο εκκρεμούν πλήθος καταδικαστικών αποφάσεων, χρησιμοποιώντας τον ίδιο ακριβώς τρόπο κατάφεραν, από τον περασμένο Μάιο, να εξαπατήσουν ακόμη δυο καταστηματάρχες πέραν από τις δυο προαναφερθείσες περιπτώσεις.

«Δώσε χρήματα για να μην σου κάνουμε έλεγχο»

Πρόκειται για έναν ιδιοκτήτη «καφέ» στην Αθήνα, από τον οποίο απέσπασαν 600 ευρώ και έναν ιδιοκτήτη εστιατορίου, επίσης στην Αθήνα, από τον οποίο απέσπασαν 750 ευρώ, ενώ σε άλλη περίπτωση, ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου στην Αττική, δεν ενέδωσε στην απαίτησή τους.

Παράλληλα εξακριβώθηκε ότι στο ΣΔΟΕ εκκρεμούσαν σε βάρος του συλληφθέντα υποθέσεις εξαπάτησης άλλων τεσσάρων επιχειρηματιών, από τους οποίους ζήτησε κατά τον ίδιο τρόπο να του δώσουν χρηματικά ποσά συνολικού ύψους 1.400 ευρώ, για να μη πραγματοποιηθούν έλεγχοι στα καταστήματά τους.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By