Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

«Κυνήγι» εργασίας για φοιτητές και απόφοιτους στο Γκάζι

Το Job Fair Athens συνεχίζεται για 3 φορά στη Τεχνόπολις, στο Γκάζι, για φοιτητές ή απόφοιτους πολυτεχνικής, τεχνολογικής και οικονομικής σχολής.

foititesΜια φοιτητική πρωτοβουλία αποτελεί η εκδήλωση «Job Fair Athens», για τη σύνδεση της αγοράς εργασίας με το πανεπιστήμιο η οποία  θα πραγματοποιηθεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στις 3 και 4 Απριλίου, στην «Τεχνόπολις» του δήμου Αθηναίων.

Τα  δύο προηγούμενα χρόνια συμμετείχαν πάνω από 60 εταιρείες και 2.000 φοιτητές και απόφοιτοι από διάφορες σχολές. Η εκδήλωση διοργανώνεται από τους φοιτητικούς οργανισμούς EESTEC LC Athens (Electrical Engineering STudent European assoCiation) και ΙΕΕΕ NTUA S.B. (Institute of Electrical and Electronics Engineers), σε συνεργασία με πάνω από 100 φοιτητές από όλη την Ελλάδα, υπό την αιγίδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ).

Στόχος της εκδήλωσης είναι οι επισκέπτες να ενημερωθούν για την κατάσταση στην αγορά εργασίας και να βρουν θέσεις εργασίας ή πρακτικής στις εταιρίες που συμμετέχουν, καθημερινά από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 17:00 το απόγευμα. Κάθε ενδιαφερόμενος φοιτητής ή απόφοιτος πολυτεχνικής, τεχνολογικής ή οικονομικής σχολής μπορεί να κάνει εγγραφή στην ιστοσελίδα της εκδήλωσης job-fair.gr  καθώς και να «ανεβάσει» το βιογραφικό του, στο οποίο οι εταιρείες θα έχουν πρόσβαση επί επτά μήνες.

Θα υπάρξουν και ειδικά σεμινάρια για το πως θα γίνει η σύνταξη του βιογραφικού, σε περίπτωση που κάποιος φοιτητής δεν έχει προλάβει να το φτιάξε, αλλά και πως θα γίνει ο χειρισμός μιας συνέντευξης με έναν υποψήφιο εργοδότη. Όλα άυτά θα γίνου 3 εβδομάδες πριν την εκδήλωση.

 

 

By