Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Εκεχειρία στην Ουκρανία ζήτησε ο Πούτιν

Προκειμένου να υπάρξουν διαπραγματεύσεις

oukrania-simaia-ntonetsk

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ζήτησε σήμερα να κηρυχθεί εκεχειρία από τους φιλορώσους αντάρτες και την ουκρανική κυβέρνηση στην ανατολική Ουκρανία προκειμένου να υπάρξουν διαπραγματεύσεις.

«Θα πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατό άμεσες συνομιλίες μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών. Όλες οι πλευρές θα πρέπει να σταματήσουν άμεσα τις εχθροπραξίες και να ξεκινήσουν ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις», τόνισε ο Πούτιν σε συνάντησή του με τους προκαθήμενους της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

«Με μεγάλη ανησυχία και λύπη παρακολουθούμε όσα συμβαίνουν στην ανατολική Ουκρανία. Είναι φοβερό, μια τραγωδία», σημείωσε ο Πούτιν. Εξάλλου ο Ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε ότι είναι σε επαφή με τον Ουκρανό ομόλογό του Πέτρο Ποροσένκο, με τον οποίο ελπίζει να επιλύσει οριστικά την κρίση, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

«Είμαστε σε επαφή με τον Ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο και ελπίζω ότι θα καταφέρει να προτείνει σε όλον τον ουκρανικό λαό, σε όλους τους ανθρώπους όπου κι αν ζουν, ένα μέσο (…) που θα επιτρέψει να καταλήξουμε σε μια οριστική, και βιώσιμη ειρήνη στην περιοχή αυτή», κατέληξε ο Πούτιν.

By