Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Εκκληση Λοβέρδου να ανοίξει το ΕΜΠ

«Πρόκειται για τυφλή ενέργεια χωρίς νόημα» τόνισε ο υπουργός Παιδείας

andreas-loverdos

«Απερίσκεπτη απόφαση» χαρακτήρισε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος την πρωτοβουλία των διοικητικών υπάλληλων να κλείσουν το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο και τους κάλεσε, σε δραματικούς τόνους, να ανακαλέσουν την απόφαση τους και να ανοίξουν το εκπαιδευτικό ίδρυμα τονίζοντας «πάνε να τινάξουν στον αέρα ένα ολόκληρο εξάμηνο, κάνω έκκληση να το σταματήσουν. Δεν έχω δυνατότητα για να ανοίξω τα πανεπιστήμια, δεν μού δίνει ο νόμος τέτοια δυνατότητα».

Ο κ. Λοβέρδος, μιλώντας το πρωί στο MEGA, σημείωσε μεταξύ άλλων πως πρόκειται για μία » τυφλή ενέργεια που δεν έχει κανένα νόημα» και πρόσθεσε με νόημα «το παιχνίδι για όσους κλείνουν τα πανεπιστήμια είναι χαμένο πολιτικά και κοινωνικά».

Ο υπουργός προειδοποίησε πως το κλείσμο του Πανεπιστημίου, «θα το πληρώσει ο κόσμος του ιδρύματος» και ανέφερε χαρακτηριστικά : «Εξαιτίας του ενός χαμένου εξαμήνου το ΕΜΠ θα περάσει κρίση για πάρα πολλά χρόνια, σε ανάλογο περιστατικό ένα άλλο ίδρυμα έκανε πέντε χρόνια να επανακάμψει στην κανονική του λειτουργία».

Παράλληλα ο κ. Λοβέρδος προανήγγειλε πως εντός της ημέρας οι διοικητικοί θα έχουν συνάντηση με τον πρύτανη υπογραμμίζοντας πως  «υπάρχουν ακόμη μερικά παράθυρα ευκαιριών και πρέπει να ανοίξουν το ΕΜΠ», ενώ σύστησε στους διοικητικούς υπαλλήλους «να έχουν εμπιστοσύνη στην αξιολόγηση», αν και παραδέχθηκε πως «σωστά λένε ότι οι διοικητικές ανάγκες δεν καλύπτονται με τις απολύσεις».

By