Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Εκλογές, πραξικοπήματα, UFO…

… και προσεχώς ατύχημα…

kalpiΤου Αντώνη Τάντουλου

Λίγο απέχουμε από το να χαρακτηριστεί (και πάλι) σουρεαλιστικό το πολιτικό περιβάλλον της χώρας, με ό,τι αυτό θα σημαίνει, ενώ απορία προκαλεί σε όσους τουλάχιστον διαθέτουν κοινή λογική και μπορούν να αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα, η άνεση με την οποία ακόμη και κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο των εκλογών.

Εντωμεταξύ οι ξένοι δημοσιογράφοι που έχουν βρει στην Ελλάδα την τέλεια δεξαμενή «πιασάρικων» ειδήσεων, στέλνουν ήδη ανταποκρίσεις, όπως για παράδειγμα στην Wall Street Jurnal, όχι μόνο σχετικά με την πολιτική θύελλα με την Χ.Α. αλλά και για το προαναγγελθέν πραξικόπημα του Σαββάτου.

Το μόνο που μένει είναι να ανοίξει το θέμα μιας ορατής επίθεσης από αγνώστου ταυτότητος ιπτάμενα αντικείμενα, δηλαδή UFO, με την επισήμανση πως τις τελευταίες ώρες έγκυρα δημοσιεύματα αναφέρουν δυο τουλάχιστον εμφανίσεις ιπταμένων δίσκων, ή μια πάνω από την γέφυρα του Ρίο και η άλλη στην Τρίπολη.

Βεβαίως η λογική λέει πως ένεκα και της κοντινής απόστασης των δυο περιστατικών, μάλλον πρόκειται για το ίδιο διαστημόπλοιο και άρα δεν πρέπει να ανησυχούσε (ακόμη) για μαζική απόβαση εξωγήινων. Αν και οι κακές γλώσσες της πλατείας Συντάγματος αποδίδουν την επίσκεψη στο γεγονός ότι μακρινοί κάτοικοι του σύμπαντος απλά επισκέπτονται κάποιους συγγενείς τους με πόστα σε παραγωγικά υπουργεία και υπηρεσίες.

Και όσο συμβαίνουν όλα αυτά, οι άνθρωποι της αγοράς αρχίζουν να κάνουν δεύτερες σκέψεις και δηλώνουν κατηγορηματικότατα πως αν η χώρα πάει τώρα σε εκλογές τότε θα ζήσουμε αυτό που εδώ και καιρό ονομάζουμε «ατύχημα».

Με άλλα λόγια θα πρόκειται για την ανακοπή μιας προσπάθειας που μόλις αρχίζει να αποδίδει καρπούς (λογιστικά) και που θα οδηγήσει σε πλήρη εκτροχιασμό του οικονομικού και δημοσιονομικού σχεδιασμού, κυρίως στο κομμάτι των εσόδων.

Και φυσικά το αποτέλεσμα θα είναι να ξαναγυρίσουμε στο μηδέν ή κατά την τεχνοκρατική ορολογία σε κατάσταση πλήρους χρεοκοπίας.

Με την διαφορά πως τώρα έχουν αλλάξει πολλές «λεπτομέρειες» σε σχέση με την πρώτη φορά που χρεοκόπησε η Ελλάδα, όπως για παράδειγμα πως έχουν ληφθεί μια σειρά μέτρα αποστείρωσης από τους εταίρους μας στην ΕΕ με το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα το περίφημο bail in στις τράπεζες, που τότε δεν υπήρχε στην ατζέντα…

(Visited 1 times, 1 visits today)
By