Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Εκλογές τον Σπτέμβριο περιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει ονομαστικές ψηφοφορίες για όλα τα επίμαχα νομοσχέδια»

syriza

Ο τρόπος αντιμετώπισης των βουλευτών που διαφοροποιούνται από τις κεντρικές θέσεις του κόμματος ή διατυπώνουν ενστάσεις σε θέματα που προκρίνονται από την ηγεσία του κόμματος, εξετάστηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, που πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών.

Κατά τη συνεδρίαση έπεσαν στο τραπέζι προτάσεις περί εφαρμογής μέτρων πειθαρχικού χαρακτήρα για τους διαφωνούντες βουλευτές, ωστόσο επικράτησε η λύση της εξαντλητικής συζήτησης στο εσωτερικό του κόμματος, προκειμένου να δίνονται διευκρινιστικές εξηγήσεις από τις δύο πλευρές και να αμβλύνονται οι αντιδράσεις.

Σχετικά με τα «καυτά» νομοσχέδια που προωθεί η κυβέρνηση το προσεχές διάστημα, αποφασίστηκε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει ονομαστικές ψηφοφορίες.

Παράλληλα κατά τη συνεδρίαση ο Παναγιώτης Λαφαζάνης εξέφρασε την εκτίμηση πως είναι πολύ πιθανή η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, κάνοντας μάλιστα λόγο ακόμα και για τον Σεπτέμβριο, και επιχειρηματολόγησε για τη θέση του επισημαίνοντας πως το πρόωρο και απότομο κλείσιμο της βουλής, «μυρίζει» εκλογές.

 

By