Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εκνευρισμός στο Μαξίμου από τους «αντάρτες» του γάλακτος

Αυστηρούς τόνους από Σαμαρά προς τους βουλευτές που αντιδρούν στη συμφωνία με την τρόικα για το φρέσκο γάλα, φαινόμενο που λαμβάνει διαστάσεις επιδημίας

 

antonis_samaras

Την αποδοκιμασία του με έντονο και σαφή τρόπο εξέφρασε ο πρωθυπουργός για τη στάση ορισμένων βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι φέρονται αποφασισμένοι να καταψηφίσουν την ρύθμιση για τη διάρκεια ζωής του γάλακτος.

«Προχωράμε και όλα θα γίνουν κανονικά όπως πρέπει» τόνισε το μεσημέρι της Παρασκευής από τις Βρυξέλλες ο κ. Αντ. Σαμαράς, χαρακτηρίζοντας «παραφωνίες» τα όσα ακούγονται από βουλευτές.

Ο πρωθυπουργός, στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μετά το τέλος των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και εν μέσω εκτιμήσεων για το κατά πόσο θα κλονιστεί η συνοχή της κυβέρνησης, είπε με έμφαση: «Είναι άδικο αλλά και στενάχωρο για τον κόσμο τη μέρα που η Ελλάδα ανοίγει τα φτερά της να υπάρχουν τέτοιες παραφωνίες και ιδιαίτερα όταν μαθαίνω ότι επίσημα πια στον ΣΥΡΙΖΑ διερωτώνται αν θα καταφέρουν να μείνουν ένα ενιαίο κόμμα».

milk

Οι «αντάρτες» βουλευτές

Εν τω μεταξύ, τις φωνές διαμαρτυρίας ήρθε και να προστεθεί και αυτή του Νίκου Σηφουνάκη που σε πολιτικοδημοσιογραφικό πηγαδάκι στη Βουλή έλεγε ότι δεν θα ψηφίσει την διάταξη, γιατί καταστρέφει τις τοπικές γαλακτοβιομηχανίες και ανοίγει το δρόμο για την κυριάρχηση των μεγάλων ξένων βιομηχανιών.

Ενδεικτικό δε, του κλίματος που επικρατεί ήταν το γεγονός ότι ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος που διαρρέει ότι θα παραιτηθεί από τη θέση του εάν δεν υπάρξει αλλαγή πλεύσης από την κυβέρνηση, προσπέρασε επιδεικτικά το πηγαδάκι που είχαν «στήσει» ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς με τους δημοσιογράφους στους διαδρόμους της Βουλής.

Σε αυτή τη συνομιλία ο Θανάσης Σκορδάς δεν προσδιόρισε πότε θα κατατεθεί το επίμαχο νομοσχέδιο και εάν θα είναι σε ένα άρθρο ή περισσότερα, ενώ σε ότι αφορά το θέμα του γάλακτος, υποστήριξε ότι δεν καταστρέφονται οι τοπικές γαλακτοβιομηχανίες και ότι θα πρέπει να αφαιρεθεί η σήμανση χαμηλής και υψηλής παστερίωσης με τις γαλακτοβιομηχανίες να ορίζουν οι ίδιες το χρόνο παραγωγής και διάρκειας του γάλακτος σε 2, 3, 4 ημέρες.

Σε μια προσπάθεια, πάντως, να καμφθούν οι αντιδράσεις, υπήρξε συνάντηση του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης, Τάκη Μπαλτάκου με τον Μάξιμο Χαρακόπουλο.

2803xarakopoulos

Χαρακόπουλος: «Αναμένω τη διαμόρφωση του τελικού κειμένου της συμφωνίας για το γάλα»

Στη συνέχεια, Μάξιμος Χαρακόπουλος κλήθηκε να διατυπώσει την άποψη του για τη συμφωνία για το γάλα έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Αναμένω τη διαμόρφωση του τελικού κειμένου της συμφωνίας για το γάλα, το οποίο αρχικώς επρόκειτο να ανακοινωθεί μέχρι και την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής, προκειμένου να τοποθετηθώ με τη δέουσα υπευθυνότητα, όπως άλλωστε, θεωρώ, ότι έπραξα μέχρι σήμερα».

By